The Place

2005-08-13 11 浏览
好耐未食過buffet,咁o岩見到有雜誌85折coupon所以決定一試!The Place 連住朗豪坊4樓食肆果層,好方便,d位都坐得舒服,出面露天平台感覺幾開揚,係個view對正d舊building 就失色少少!lunch buffet有生蠔,長腳蟹,凍蝦,青口等等,可以話回本貨,不過我唔鍾意食生蠔既,怕腥,所以一隻都冇食過,但就見到人地食得津津有味咁~冷盤d salad好好味,煙三文魚又唔會太咸...熱盤方面,西式既烤雞唔錯,但中式既炒芥蘭就好難食,同d點心都係一般...廚師煮既螺絲粉係就係好香,但唔夠熟,d螺絲粉硬硬地...壽司吧好細,壽司種類選擇又少,來來去去都係得三文魚,吞拿魚同d卷物咁,刺身又唔得肥美,呢個我就有d失望!甜品整得好出色,朱古力梳乎里好好味,d果橽水準一流,我欣賞佢樣樣都整得好小巧,食客可以試多d唔同既甜品,黑白朱古力噴泉旁邊有棉花糖可以點黎食,不過我覺得咁樣食法實在太甜喇,食左一舊吧了!之前d食評話d士多啤梨好大粒好好味,但我去果日無士多啤梨,改左用哈蜜瓜?!唉~服務方面都唔錯,冇咩唔滿意,幾好啦!
服務方面都唔錯,冇咩唔滿意,幾好啦!