2017-08-08
假期的礸石山人山人海了,特登揀左星期一閒日同得閒既朋友黎閒談一番!見Fullhouse 幾多人食就決定一試,剛好有張兩人台!餐廳感覺似Cafe 又有家庭Feel! 最正係個小朋友迷你遊樂場,我一睇就決定下次一定要帶仔仔黎食,小朋友一定好鐘意!鋪面唔大都肯分一個房位俾小朋友呢一點已經好難得!仲要服務好好+野食好抵!太貪心的閒人忍唔住揀左多到台面放唔晒的野食,仲嚇親周圍的食客,Sorry! 因為上菜太快,食唔切!二人餐$188 - 是日足料羅宋湯-紅羅蔔、西芹粒、大粒豆等前菜煙三文魚沙律 - 原本以為每人一小碟仔,點個來了一盆沙律,絕不兒戲,新鮮生菜+5片煙三文魚+一個蛋+面包脆+芝士條,配埋酸酸的沙律醬,好開胃!主菜揀左肉骨茶 - 香濃藥材味的湯汁、燜到好冧的排骨、上面兩塊香脆油炸鬼!湯汁果然好足料,見到好多藥材,朋友食肉,我主力飲左d 湯,好補啊!主菜二之選10吋黑松露野菌薄餅 - 淡淡的黑松露味道與野菌絕對是100%合配,脆薄pizza 加左蕃茄汁及芝士,味道更好食,不油膩!我地太貪心仲散叫左:個你特別推薦抵食之選 - 蜜糖芥末醬薯仔 $28,好大碟,個醬甜甜有芥末香而不辣,薯條炸得
二人餐$188 -
是日足料羅宋湯-紅羅蔔、西芹粒、大粒豆等
我地太貪心仲散叫左:
個你特別推薦抵食之選 - 蜜糖芥末醬薯仔 $28,好大碟,個醬甜甜有芥末香而不辣,薯條炸得到位而不油膩
沙嗲雞串(6串-$62) - 雞肉幼嫩,燒到好入味香滑,配上帶點兒酸的醬料,Yummy!
溫泉蛋煙肉忌廉意粉 $62 - 朋友將溫泉蛋伴勻於意粉中,芝士、忌廉、蛋都係好香的材料,味道及口感都好好。
兩人餐包了甜品及冷熱飲品,好抵食!甜品ok!
兩人叫左以上咁多野都係$170一位,唔洗加一,又岩口味,又可以傾計,又係大商場,仲便過食Cafe! 門口仲有好多小手工、禮品買,我買左個$38鋁的卡片套俾老公,服務員竟然話可以免費刻名......我呆左.....$38 wor.....仲揀字型.....十分鐘可以攞.....絕對好靚好滿意!好驚喜!