2019-04-08
今日約了老朋友食放題,據說呢間有鐵板燒,睇相覺得d食物好正,一早打左電話book枱,7:45pm入座食2個鐘。7點半去到有20幾人排梗隊,我地玩左陣夾公仔機,執好枱就可以入座了。夾公仔機10蚊一次,好難中。坐座有分3種,有普通位,卡位同對住廚師既鐵板燒爐既位。我地對住靚仔鐵板燒,發現呢間餐廳既廚師同侍應都係高顏值。客人u型咁圍住鐵板燒坐,一入座就有跟人頭既刺身拼盤提供。 有各種魚生,螺,帶子同蝦。隻蝦真係堅厚肉,蝦只係拼盤包一次,冇得另叫,記得唔好食左朋友隻蝦呀。見到靚仔廚師燒大蝦(我地想追加既蝦刺身但不成功時)同帶子,問佢係咪可以落order叫架? 因為紙仔唔覺有。佢話係客人食唔哂d刺身所以幫佢燒熟黎食。原來果枱有8個人,餐廳一黎就跟人頭俾刺身拼盤,但果枱全部較年長唔多食生野,所以得一個後生食哂。我地見證佢每食一件就反一反白眼,佢又唔想浪費。勁搞笑。廚師好人幫手煮熟哂,咁佢地可以再齊share食。d大蝦同帶子熟左真係堅吸引架。 燒物: 菠蘿同雞脾菇羊架:肥瘦岩岩好,食左2件。炸物: 冇天婦羅,一律吉列炸。 吉列蝦同蠔。芝麻雞翼鐵板燒:蔥花牛,一口牛抄得有d老,有種係加左生蝦醬既牛好
坐座有分3種,有普通位,卡位同對住廚師既鐵板燒爐既位。
我地對住靚仔鐵板燒,發現呢間餐廳既廚師同侍應都係高顏值。
燒物: 菠蘿同雞脾菇
羊架:肥瘦岩岩好,食左2件。
炸物: 冇天婦羅,一律吉列炸。 吉列蝦同蠔。
芝麻雞翼
鐵板燒:蔥花牛,一口牛抄得有d老,有種係加左生蝦醬既牛好正,鵝肝多士超級正。
飲品,試左士多啤梨汁,菠蘿汁同芒果汁。 菠蘿汁最正因為多果肉。士多啤梨汁偏甜。仲有啤酒都係正野。
雪糕: 冇quota, 唔駛爭,有任食哈根大師。
提提你,如果唔係同行個個都食刺身同有部份刺身唔食,一定要預先同侍應講聲呀。