2025-06-02
做完gym去買啲麵包同蛋撻做下午茶先,咁岩行經過尖沙咀呢邊,上網見到君蘭麵包廠呢間麵包店原來喺k11呢度,係九龍區第一間分店。裡面有勁多千層蛋撻同埋好多種充滿港式風味既忌廉筒,除左好多種味不單止之外,仲有其他限定嘅口味吸引住我,而且都好多人排隊,呢度啲款式真係夠多,我都入去望下先。我見啲千層蛋撻幾靚又多口味,等我買反幾個反屋企食先。揀左3件金星星撻🩷🩷🩷🩷🩷佢個蛋撻勁鬆脆,同埋蛋香味勁濃,加埋面頭有層焦糖,甜甜地嘅配搭好夾。見佢個忌廉筒七彩繽紛既顏色真係望落去都覺得好靚同埋好多種口味,而且係香港人嘅童年回憶。揀左2個食先。我揀左菠蘿,開心果🩷🩷🩷🩷🩷佢個菠蘿有啲流心醬再加埋cream係入面,咬落去勁鬆脆。同埋開心果味都幾出,甜甜地又食到開心果味,搭配埋個鬆脆嘅筒,真係唔多地方有得賣。我再叫咗個雞批🩷🩷🩷🩷🩷呢個都係經典撻類,都係必食之一 ,好足料,夠鬆脆。同埋揀咗佢個麵包系列鮮奶小軟包🩷🩷🩷🩷🩷 嗰啲麵包都好鬆軟食落奶香味好濃,軟腍腍甜甜地,小朋友大人最愛。
我見啲千層蛋撻幾靚又多口味,等我買反幾個反屋企食先。
揀左3件金星星撻🩷🩷🩷🩷🩷
我再叫咗個雞批🩷🩷🩷🩷🩷
呢個都係經典撻類,都係必食之一 ,好足料,夠鬆脆。