2019-09-10 111 浏览
系蜡笔小新,我小时候的回忆呀!!仲记得细个家人唔比我睇漫画,除左小新,因为我屋企人都睇埋一份🤣所以小新对我嚟讲系我童年最重要既一部份😭一见到 dim sum icon 同小新出左crossover,我兴奋到震呀🤩作为一个吃货,当然唔会只被小新迷倒,佢地既点心好味先系重点呀❤️当日因为中午去左拍摄全日无食嘢,所以叫左好多点心🤭以下呢几款大家嚟到一定要试呀👍🏻👍🏻📍原只鲍鱼烧卖 HKD79鲍鱼啲汁超好味,烧卖又唔会整到太淋,很弹口✨📍虾虾霸霸鲜虾蛟 HKD59净系见到佢地个样已经心花怒放,估唔到入边啲虾咁鲜咁正,食完一粒就停唔到口想再食第二粒呀~📍小新举铁炸云吞 HKD59因为系即叫即炸,所以又热又脆卜卜,配埋个汁,酸酸甜甜易入口💕📍合家欢炸春卷 HKD59见到细牌仔已经忍唔住即系拎嚟食🤣除左好松脆之外,入面既料好足,啖啖都好香菜味😍📍小新&friends 海鲜蒸肠粉HKD49呢个系整得最令既一款,直头唔舍得食😭印有小新和朋友既样加上鲜甜既虾,味觉和视觉都系一流既享受😋女人有两个胃,呢个绝对唔系假😂虽然食到饱一饱,但都系要食个甜点先满足😉📍动感屁屁奶冻 HKD49做得最出色紧系个弹下弹下既屁
系蜡笔小新,我小时候的回忆呀!!
所以小新对我嚟讲系我童年最重要既一部份😭
作为一个吃货,当然唔会只被小新迷倒,
佢地既点心好味先系重点呀❤️
当日因为中午去左拍摄全日无食嘢,
所以叫左好多点心🤭
以下呢几款大家嚟到一定要试呀👍🏻👍🏻
📍原只鲍鱼烧卖 HKD79
鲍鱼啲汁超好味,烧卖又唔会整到太淋,很弹口✨
📍虾虾霸霸鲜虾蛟 HKD59
📍小新举铁炸云吞 HKD59
📍合家欢炸春卷 HKD59
📍小新&friends 海鲜蒸肠粉HKD49
女人有两个胃,呢个绝对唔系假😂
虽然食到饱一饱,但都系要食个甜点先满足😉
📍动感屁屁奶冻 HKD49
做得最出色紧系个弹下弹下既屁屁啦👏🏻屁屁下面系奶冻再加椰果,既香口又滑溜,有埋椰果就好有口感⭐️超好味
无论系咪小新迷,呢间食店都好值得嚟,
位置方便之余,食物的味道、颜值都好优秀💫
依家食满300仲有小礼物送呀✨
大家快啲嚟试下