2021-08-07 10 浏览
鍾意周圍食….鍾意相機📷食先….鍾意食…拍….寫鍾意食完又寫….留下美食回憶食..拍…寫已經成為我生活中的一部份———————————入商場行之際,就係門口位置,見到有間新開食日本菜,上次行呢個商場時都唔多覺,應該新開無幾耐,其實都好耐無食過日本菜式,見新開又試吓😊————————————🟠左口魚邊火炙壽司🍣:左口魚的鮮甜,炙燒吃落較香囗,壽司🍣飯不同平日吃開的,是已經調較好有味道的,吃落比平日吃開的壽司🍣白飯較有特色😋——————————🟣串燒雞翼:燒得香脆又香口,外脆內滑,鹽燒味道適中😋———————————-🟡厚揚:日本人讚豆腐為厚揚,呢個串燒豆腐好滑溜,香脆滑滑又熱辣辣,呢到嘅廚師👨‍🍳做串燒嘅時間相當恰當😋——————————🔴什錦魚生沙律🥗:新鮮蔬菜用醋汁做沙津味道,厚切粒粒的什錦魚生,吃落有豐富的口感————————-🟢日本海膽流心忌廉餅:做得相當不錯的一個菜式,外面脆卜卜,咬時要小心入面的流心海膽忌廉,又滑溜又好味道,吃得很有驚喜⋯⋯😋————————🟤竜王卷🐲:拖羅蟹籽蓉卷➕🦐蝦卷蝦🦐卷外面包著紫菜,裏面有調較好味道的壽司飯,加有蟹柳絲、青瓜絲,食落更加爽口好味😋鋪滿
鍾意周圍食….鍾意相機📷食先….
鍾意食…拍….寫
鍾意食完又寫….留下美食回憶
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份

———————————
————————————
🟠左口魚邊火炙壽司🍣:

——————————
🟣串燒雞翼:
燒得香脆又香口,外脆內滑,鹽燒味道適中😋

———————————-

🟢日本海膽流心忌廉餅:

————————
🟤竜王卷🐲:
拖羅蟹籽蓉卷➕🦐蝦卷
鋪滿了拖羅蓉和蟹籽在面頭咬落香滑,蟹籽卜卜脆的感覺,調較好的壽司飯,完全不用再點豉油也已經相當好吃⋯⋯

————————-
價錢幾抵食
日本菜式嚟講
呢度嘅食物和價錢也是成正比⋯⋯
環境也很日式,坐位度感覺也是舒適
—————————-