2019-11-09
點樣可以食住瘦?其中一個方法就係立食喇!今晚決定黎食立食壽司。尖沙咀宜家開左好幾間立食壽司,今次黎到呢間立濱,我同朋友都覺得呢度有人情味好多啊,絕對唔係其他立食既快餐質素!<上壽司盛> ($108),朋友揀左呢個,中拖羅、帆立貝、三文魚、甜蝦、金線鯛同一種我唔記得咩名既鯛魚...<特選壽司盛> ($168),我呢個有中拖羅、韓國海膽、油甘魚、間八魚、三文魚、阿根廷赤蝦、鱸魚、黑曹以。比較特別既黑曹以,比較有咬口但味道不太濃,所以用左辣蘿蔔蓉提味。鱸魚一樣有咬口但更爽口,味道稍微濃少少。跟住我地就散叫左好多唔同款既壽司。炙燒左口魚裙邊 ($25),呢款朋友特別要求,我就無試到,不過聞落已經香氣四溢。炙燒三文魚腩 ($20),三文魚腩本身油脂旺盛,炙燒後油味更出,不得了!炙燒吞拿魚腩($40),我地決定黎個終極炙燒,呢個夠曬肥,燒完簡直無敵油潤,肉質軟腍,魚油香氣絕對無可抗拒!山葵八爪魚 ($12),朋友大讚呢個夠曬味,係調味壽司味道十足之選。芝士蟹籽($15)蟹籽爆棚,芝士味唔算濃烈,但口感滿滿。鰻魚 ($15),勁大塊,影張相已經就快滑落,一啖入口,非常
跟住我地就散叫左好多唔同款既壽司。
芝士蟹籽($15)
蟹籽爆棚,芝士味唔算濃烈,但口感滿滿。
鰻魚 ($15),勁大塊,影張相已經就快滑落,一啖入口,非常軟糯味道十足!
秋刀魚($25),9月至11月食秋刀魚既季節,呢段時間最肥美,我地總算搭到尾班車食到咁靚既秋刀魚!味道夠曬濃,唔苦唔腥。
深海池魚($25)
油潤肥美,完全無筋,作為魚皇絕對唔係浪得虛名!
<蔥花吞拿魚腩手卷>($40),蔥拖羅唔算太多。特登用左紙巾包住,夠曬衛生。
呢度係無收加一架,最後埋單300蚊左右,都幾滿足啦。