2010-11-08 6 浏览
窮人為左肉骨茶,由新界山長水遠走去食,貴一貴都要食,因為真係想搵返d正宗肉骨茶,如果食肉骨茶怕藥材味,倒不如飲瘦肉湯。似孚好多間店都為左調出普羅大眾既口味,都"改良"左材料"一碟青辣椒+一碟紅辣椒"呢一個必然既配料無食店可以提供到比客人講返肉骨茶,很重咸味,咸到不知是鹽還是味精,我分不出藥材味....唔覺有,我成條黨參含係口,好集中精神去Feel先有小小藥材味,其餘都係咸味豬肉好實,有d乾,睇相都睇到。配搭左個油飯,係我係香港食過最差既油飯,唔油,亦無香味,飯有d爛爛地,仲要唔熱唔暖,室溫飯,感覺得差。價錢唔算平,咁既質素好失望唔明點解有人話用料十足,點樣豬肉入口鬆化,係咪我唔好彩。個爐多餘啦,搞桌頭架0者,你幾時係馬拉食肉骨茶有個爐係道丫。你煲好拎出唻,等半個鐘窩肉骨茶都未涷架啦.呢個肉骨茶,如果你好吊癮,可以"一"試,再試就免喇。另外點左個芽菜雞芽菜唔錯,汁都唔錯,汁同芽茶幾配,幾清新但係主角隻雞,好鞋,好乾身,配搭果隻雞果碟醬,唔太配,又係有d咸過龍,唔點仲好d,佢本身個汁係ok的
窮人為左肉骨茶,由新界山長水遠走去食,
貴一貴都要食,因為真係想搵返d正宗肉骨茶,
如果食肉骨茶怕藥材味,倒不如飲瘦肉湯。
似孚好多間店都為左調出普羅大眾既口味,都"改良"左材料
講返肉骨茶,很重咸味,咸到不知是鹽還是味精,我分不出
藥材味....唔覺有,
豬肉好實,有d乾,睇相都睇到。
配搭左個油飯,係我係香港食過最差既油飯,
價錢唔算平,咁既質素好失望
唔明點解有人話用料十足,點樣豬肉入口鬆化,係咪我唔好彩。
你煲好拎出唻,等半個鐘窩肉骨茶都未涷架啦.

呢個肉骨茶,如果你好吊癮,可以"一"試,再試就免喇。
另外點左個芽菜雞
芽菜唔錯,汁都唔錯,汁同芽茶幾配,幾清新
但係主角隻雞,好鞋,好乾身,
配搭果隻雞果碟醬,唔太配,又係有d咸過龍,
唔點仲好d,佢本身個汁係ok的

2010-11-07