2018-05-07 329 浏览
今次要介紹一間窮人恩物!係幾年前啱啱讀大學,上莊用哂啲錢,之後莊員介紹俾我嘅🤣 之後每次去旺角諗唔到食咩都會去食佢喺女人街入面,裝修都幾舊,啲梳化櫈都破爛晒露左入面啲棉花,而且入面都會有少少蚊子係到飛嚟飛去,但佢嘅烏冬令我不斷返嚟食!每次食親都一定會叫冷烏冬或者熱烏冬,兩款都係淨烏冬無餸嘅,男仔同女仔食大碗都一定飽。佢嘅烏冬真係超煙韌,完全冇酸味!聲稱係香港設廠自製,亦有獨立包裝俾人買返屋企自己煮,每一條粗幼唔一樣,似係真係手打烏冬~平時食冷烏冬多啲,佢會分開一個碗裝冷麵汁,一個細碟仔裝住Wasabi同蔥,可以自己調校冷麵汁嘅味道。冷烏冬食落比熱烏冬更煙韌,而熱烏冬個湯就淡淡地得小小味,通常會再落七味粉加味

2018-04-29