2021-06-12 234 浏览
又係突約飯局,4個人響旺角行左一陣行左入女人街搵野食,日日食咁多都唔係辦法,大家各自頭惡惡搵下有咩食我見到十三姨好多人排隊,裝下餐牌食麵好似幾好咁,博下要等幾張檯,原來等緊的都係2人細檯,我地4個大檯等一張就到,咁就分頭行事,10分鐘後我有位先就試下十三姨啦😜一坐低已經有七彩蝦片招呼,一路食一路睇好快大家選好晒食咩啦,各自一個麵加飲品,加多個招牌雞翼幾串串燒-掂晒👍最先到的係兩杯400次岩鹽咖啡,同行肥仔話「點解咖啡有花生醬」400次咖啡呀大佬,費時理佢我自己試,咖啡打得好厚實帶點點咸味,有無打400次就唔知但鍾意飲咖啡的我就表示滿意😍再來招牌西多雞翼,西多的意思我估計係佢加左西多的糖漿、雞翼煎得好香脆,單骨方便女仔食,不過對我來講單骨雙骨十條骨都一樣,最緊要好食,無經蜜人訓練都係唔好一上檯即刻食,好熱架,唔覺唔覺好快就食晒一碟之後就來串燒,本來擔心有少少伏,仲要有優惠買四送一🤭我地叫小辣一上檯好香孜然味,翠玉瓜食落juicy, 豬腩仔香口唔乾身,雞軟骨相對普通少少不過一定合格食完再來兩杯岩鹽柚子雪碧待應放低成支岩鹽,我見兩個朋友好似比賽鬥落得多咁,原來加左柚子的雪碧係同鹽味好夾,響屋

食完再來兩杯岩鹽柚子雪碧
待應放低成支岩鹽,我見兩個朋友好似比賽鬥落得多咁,原來加左柚子的雪碧係同鹽味好夾,響屋企我都會試下😆

主食來喇,我地叫左兩款雞麵兩款牛麵,雞麵先到

十三么(手撕雞,雞叉燒,溏心蛋,粉絲)麵有四款可以選擇,我地叫左一個銀針粉一個陽春麵,湯底出色好味,我試食左銀針粉,好食!

我自己叫左十三飛(牛肩胛,牛肋條,溏心蛋同麵)我見menu 可以+$18轉翠玉瓜麵拼四蔬,今日好想食菜所以轉左
我呢碗湯底味道啖D牛肩肉好食,牛肋條相對比下去,翠玉瓜麵食落係真正翠玉瓜,碗埋多款蔬菜感覺幾特別,要on diet 的朋友記得試下呢個翠玉瓜麵/翠玉瓜麵配四蔬,我真心推介👍👍👍

西多雞翼 :$36
串燒:$13-23/串
十三么:$68
十三飛:$74 (翠玉瓜麵配四蔬+$18)
岩鹽雪碧:$22
400次咖啡:$30(凍)

人均只係$135實在好抵食😍
2021-06-04