2019-09-06 43 浏览
Omakase set ($980/ head)店鋪吾算好大,要坐係師傅門前既位置記得book定枱喔!坐係師傅前面一邊食一邊了解當中既意思同食材真係好有趣😝依個omakase set同平時食開既吾同,插入左fusion菜色而突圍而出😍一坐底就為我地提供一個櫻花花茶,有個小蠟蠟不斷reheat同加水,花茶清香,味道好fresh ,另一杯係蘋果清酒,好好飲~前菜係煙燻鵪春蛋同鴨胸,造型擺設都好用心,啖啖都有煙燻味而吾會過咸過重味😋接著有牛油果刺身他他,面層牛油沙律醬好厚,刺身比例多d就更好🙈🤣下一道就係刺身拼盤,有章紅魚 黑目錭 三文魚籽 深海池魚同火灸呑拿魚,全部都好新鮮,肉質鮮美,幾款都係比較淡味既刺生,師傅話醬汁係以蠔淆成既豉油,更帶出刺身既鮮味😋之後有一枝好似shisha既湯柱,原來係羊肉湯😍等佢滾起就飲得🍲湯好香羊肉味,入面有d蘿蔔同菜😋再有兩款小食就係炸蝦膠同報紙雞,報紙雞既報紙係米紙,係食得既報紙呀🤣無論口感同造型都好可愛~之後就有幾款壽司,分別係豆腐紙牡丹蝦壽司🍣低溫鵝肝配窩巴,鵝肝口感入口即溶,帶點酒香味,以壽司飯製成的窩巴脆卜卜,軟硬兼施,好好食🥰再有一款好似泰式生菜
Omakase set ($980/ head)
之後就有幾款壽司,分別係豆腐紙牡丹蝦壽司🍣低溫鵝肝配窩巴,鵝肝口感入口即溶,帶點酒香味,以壽司飯製成的窩巴脆卜卜,軟硬兼施,好好食🥰再有一款好似泰式生菜包既壽司,但入面係三文魚腩,入面加左芝麻醬,好夾啊!之後係我最喜歡既蟹膏蟹肉壽司,利用竹葉包起好似隻粽咁🤣咬落去有糯米飯既口感,原來係用龍蝦湯淆成既壽司飯,再加入蟹肉,鮮味十足😍😍😍

食到最後甜品係有機香蕉啫喱杯,香蕉原來係師傅自己係屋企種😳香蕉蓉同忌廉mix好加入膠原蛋白既啫喱,吾會好甜好好味🤗
依個晚餐好滿足❤️