2023-01-09
天氣凍左好多,丫仔一放學就約定🐷一齊打邊爐。 出𨋢🧒🏻就大叫Anson lo ,但隔離又有60年代麗花皇宮做gimmick 😆 睇落好有60年代嘅feel, 但餐廳亦都好企理闊落👍而且湯底有辣有唔辣,都好岩小朋友舊香港特色濃厚❤️飲品有做緊優惠買三送一醬料方便十分豐富有自家製嘅炒香蒜片,亦都有自家製嘅炒香沙嗲醬, 兩款醬汁則必定要試,而且店員好好提示我哋,千祈唔好落太多醬油,因為湯底同食物材料本身已經好夠鮮味❤️銀菊露又清甜又下火最正係🧒🏻都飲笑茄茄牛腩湯蕃茄同牛腩湯底夠清甜,而且份量亦都好多牛腩亦都好淋, 又有蘿蔔同薯仔作為配菜半隻醉雞醉雞帶有微微香濃的花雕酒味, 而且雞件夠嫩滑❤️芝士獅子頭: 要小心燙口,因為芝士味濃 ,入口容易燙冰鎮豆腐: 其實是蜂巢豆腐,蜂巢豆腐索曬湯底鮮甜嘅味道黃金魷魚 : 鹹蛋味香濃, 但亦帶出魷魚的鮮甜稻庭烏冬:好岩🧒🏻食,而且麵條較長又有咬口牛魔王拼盤: 有封門柳,一口牛,牛舌,安格斯 牛胸尖,牛肉每個部位有六塊,而且份量亦都夠厚切。 再加上淥一淥好快就食得🧒🏻勁開心有得扭蛋,帶有舊香港風❤️
舊香港特色濃厚❤️
飲品有做緊優惠買三送一
醬料方便十分豐富
銀菊露
又清甜又下火最正係🧒🏻都飲
笑茄茄牛腩湯
半隻醉雞
醉雞帶有微微香濃的花雕酒味, 而且雞件夠嫩滑❤️
芝士獅子頭: 要小心燙口,因為芝士味濃 ,入口容易燙
冰鎮豆腐: 其實是蜂巢豆腐,蜂巢豆腐索曬湯底鮮甜嘅味道
黃金魷魚 : 鹹蛋味香濃, 但亦帶出魷魚的鮮甜
稻庭烏冬:好岩🧒🏻食,而且麵條較長又有咬口
牛魔王拼盤: 有封門柳,一口牛,牛舌,安格斯 牛胸尖,牛肉
🧒🏻勁開心有得扭蛋,帶有舊香港風❤️