2021-11-14 43 浏览
午餐時份搵食,心郁郁想食甜品但又驚唔夠飽,行過商場見到大大個廣告牌好吸引,餐廳又有咸食又有甜食,一於今日就喺呢度解決午餐!餐廳座位都多但都要排一陣隊,原來除咗有甜既疏乎厘pancake,仲有鹹嘅pancake burger!睇落幾得意可惜我哋人少少食唔晒,最後我哋點左一個set lunch,同埋一個梳乎厘pancake。等咗一陣侍應送上跟餐嘅湯同飲品,係西蘭花薯仔湯都幾易入口,至於牛奶紅茶就唔太係我杯茶啦🙈 隨後再等左陣pizza先上枱,賣相吸引。組合都好簡單:係一個薄脆嘅Pizza底配上兩款唔同嘅芝士,中間就夾咗牛肉,牛肉個味道都幾鹹所以個Pizza都係偏重口味嘅。不過整體都算係一個好食嘅Pizza~(脆邊加分)我哋好快就食晒~啱啱食完Pizza時間就啱啱好上梳乎厘pancake。可以見到忌廉份量驚人,配埋熱焀嘅朱古力醬,係好純粹嘅邪惡~成份總共有3件 pancake,Pancake嘅質感好空氣,配一個咁Heavy嘅醬就啱哂啦!扣分位係上面嘅nuts唔新鮮,有油益味🥲總括嚟講食物水準中上,價錢略貴~

pizza

啱啱食完Pizza時間就啱啱好上梳乎厘pancake。

hot  chocolate  pancake

總括嚟講食物水準中上,價錢略貴~
2021-11-13
hot  chocolate  pancake