(非会员)
因為很多OPENRICE食家對ZAKS都讚不絕口, 所以我的男友特別訂了這間餐廳來慶祝我們拍拖N周年. 原本應該是一個浪漫的晚上, 最後卻變成一次"極度難忘"的經歷!!!長話短說, 簡述如下:1. 此店沒有一個明顯的RECEPTION - 我們找了很久都找不到RECEPTION, 最後只好走入餐廳, 問其中一個行過的WAITER, 然後佢指我地入去室內的櫃台, 才找到負責帶位的人.2. 帶位後, 坐低好耐都無人理, 張枱無人抺, 無人拿清水及MENU過來. (我們好似變左隱形人!)3. 最令我們怒火的事 - 當我男友叫其中一個WAITRESS清理枱面, 拿水及MENU給我們時, 她竟然用好疑惑的眼神望住我地, 然後問我地有無訂位?!(以為我地白撞咁)4. 光線嚴重不足 - 我地坐外面, 睇MENU時, 只能靠一個CANDLE來照明 (老D, 對眼弱D,都睇唔到佢寫乜). 最後我地連D食物都睇唔清楚5. 食物質素普通 - * 蜆肉意粉 - OK* MINI BABY RIBS - 除左個汁外, D肉無肉味. 唔夠熱* TUNA SALAD - TUNA大大件, 好似好抵食,但係一食就

長話短說, 簡述如下:
5. 食物質素普通 -
* 蜆肉意粉 - OK
* TUNA SALAD - TUNA大大件, 好似好抵食,但係一食就知用料唔靚, 粗糙左D. D 汁太SWEET.
此餐廳雖然佔盡地利(可以望到海及DISNEY的煙花), 但相信大家都同意一間餐廳的服務質素及食物水準是最重要的.

2009-05-02
庆祝纪念