2023-02-01
❣️Chatterbox Café 🔍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B110號舖-----收工去Musea window shopping加食Dinner,揀選咗呢間上菜夠快,環境舒適,係Musea入面黎講,價錢算係還可以嘅餐廳,兩個人食飽飽,連加一大概$400埋單,服務亦唔錯。#招牌雞肉喇沙:作為喇沙精髓所在嘅湯底濃淡度恰到好處,帶椰香之餘又有少許微辣點綴,啖啖惹味。雞肉滑溜非常,皮肉之前有少許上湯啫喱,平時唔食雞皮嘅Me都忍唔住食埋,而魚片豆卜等等嘅配料份量亦是算比得大方。#特色鹹蛋雞翼:燒雞翼我鍾意食,鹹蛋雞翼我仲中意食。沙沙口感配搭香脆雞皮,加上富油香嘅嫩口雞肉,咬落口感豐富,同海南雞整體感覺截然不同,卻又兩款都令人不能自拔。#星洲海鮮炒貴刁驚喜之選,本身唔係餐廳主打,但意外地惹味。材料豐富,有大量白飯魚、鹹香臘腸、貝柱肥厚嘅刺身級帶子、爽口大蝦魷魚,仲有炸過嘅連皮豬肉粒,加埋闊身富彈性嘅煙韌河粉,除咗可以再低油d之外,基本上都無挑剔。
-----
#招牌雞肉喇沙: