2023-01-03 825 浏览
而家打边炉放题真系多到好似7仔咁总有一间喺附近,今次偶尔去左大埔食呢间稻八。同朋友2个拣左200日谷饲牛放题,平时其他餐厅都要3百几4百左右,呢度只系要298。如果好食既话下次再黎试佢个和牛盛合~拣完汤底先发现原来佢有得改鸭血汤,都系留待下次啦咁~等紧水滚就叫返两碟刺身来顶住肚先~佢D三文鱼系几好既,至少唔会霉同好大阵腥味,同日式放题果D质素有得挥!出面蔬菜同小食小助吧都几多野拣,除左有一般既娃娃菜、萝白、肠仔等等,仲有莴笋、午餐肉同埋好多唔种类既丸~真系几多野拣~酱油架都系另一亮点,日式边炉出名净系用豉油同少量配料,呢度除左一般既芫茜葱之外,仲有D特别既配料系出面好少见,例如胡椒盐、辣萝卜蓉等等……混好个酱岩岩好牛肉就送到啦~ 作为298黎讲佢D牛肉都真系几靓,出左几碟D雪花纹都几均匀,肉味又够浓,唔似有D放题出埋D牛一系就柴一系就无味~除左牛之后,佢D鸡睇落都唔错,全部都系切晒鸡柳咁样一啖一件既,如果女仔黎食都几方便。其实呢度仲有个好特别既食物,系DIY天妇罗!我见好似几好玩,不过今次食边炉食到好饱,留待下次先玩啦HAHA

拣完汤底先发现原来佢有得改鸭血汤,都系留待下次啦咁~