2022-03-04
稱霸日式放題 好食到做到上市既日菜餐廳集團 - 大喜屋日本料理大喜屋可謂係日式放題既潮行始祖,多年來開設唔同副線品牌,仲做到上埋市,集團全部品牌都大受香港人歡迎。當中位於旺角既樂天大喜屋日本料理可以任食哂多款滋味日式美食如刺身、燒物、炸物及壽司等等。而且仲劃分多個不同時段,俾食客極具彈性,餐廳做緊最平低至$188就可以任食兩個小時啦 ! 一向以挑戰放題及自助餐為樂既CK我緊係唔可以放過呢個機會啦,所以就去左旺角分店去試下啦 !餐廳係以手機落單,簡單易用又環保,唔識用智能手機既話都可以由店員提供協助架!十分體貼 !食物種類方面分為刺身、燒物、炸物及壽司等等,餐廳外面仲設有飲品區、自助甜品區和沙津區!沙律吧有各式涼菜及水果、旁邊仲有各款港式小食、如魚蛋、小籠包、炒菜、薯蓉等。湯品方面除左味噌湯,仲有其他放題無乜機會見到既藥膳雞腳湯!飲品區亦相當多選擇,幾個大雪櫃放滿各式罐裝及紙包飲品,另一邊仲有咖啡、菊花茶、酸梅湯、熱茶、果汁、清酒等飲品任飲!甜品區方面,有個櫃放滿小巧的骰既甜品,份量少多試幾多款都可以,最緊要你食得哂!兩大個雪糕櫃、雪條櫃都好吸引喔!除左貴價既buffet必備既MOVEN
湯品方面除左味噌湯,仲有其他放題無乜機會見到既藥膳雞腳湯!
甜品區方面,有個櫃放滿小巧的骰既甜品,份量少多試幾多款都可以,最緊要你食得哂!兩大個雪糕櫃、雪條櫃都好吸引喔!除左貴價既buffet必備既MOVENPICK,仲有唔少外國牌子,似朋友中意食既沖繩海鹽雪糕,外面買都要30蚊一杯架,佢知道可以係度任食,佢都食左3杯。
對比起其他放題,呢度既款式可能唔算多,但有唔少特別既餐點,每款亦算有質素,仲會不定期更新菜單以保持食客對餐廳既新鮮感!
CK試左刺身,好厚切,食起來亦算新鮮,帶子尤其鮮甜,仲有CK第一次試既水母刺身,原來食起來都幾爽,有D似食緊希靈魚,幾特別!
而手握壽司其實都唔錯,只係覺得佢地既飯量有D多,食材口感都唔錯,賣相亦好精緻,CK特別翻食左幾次花之戀壽司。
燒物、炸物同一品料理之中,CK既最愛一定係和牛簿燒同芝麻雞翼!和牛薄燒牛味超濃,芝麻雞翼熱辣辣外脆內嫩,兩樣CK都有再翻食!
食到咁上下,就去飲湯啦,萬萬都估唔到放題店竟然可以見到中式燉湯,海南椰子雞湯同烏雞湯兩款都好滑溜鮮甜,烏雞湯塞滿花膠,岩哂貪靚既CK補充骨膠原。
樂天大喜屋日本料理
地址:旺角彌敦道601號二樓全層創興廣場2樓