2005-12-30
25 December 2005 - 聖誕晚餐同好友黎咗呢度食聖誕大餐,因為我想食好耐,當然都係我決定黎!本以為聖誕節會比平時貴啲,但係好似冇喎,其實我又唔知原本幾多錢,只係知道25號晚既9點過後時段係$298一位未加一,都算唔太貴!嘩..真係花多眼亂,原來呢度有好多種類既嘢食,壽司種類好多,可惜自己太貪心,都冇食晒所有既rolls。連海膽壽司都有,不過就只係OK,因為佢個面就靚,但係下面啲就較水..其他既魚生壽司都算新鮮!跟住又有生蠔又有長腳蟹,生蠔真既好值一讚,因為都好肥美同新鮮,原本我通常只會食2-3隻,但係今次食咗好多隻呀,我諗大概有10隻掛!嘻嘻!新鮮到可以唔駛點落酸汁都得呀!長腳蟹則稍微咸咗啲,不過如果有較剪就更好,因為啲蟹穀好軟!然後好食既仲有龍蝦,雖然個汁求祈咗啲,只係喺上面就咁淋,但係我覺得ok架!不過個大蝦就唔得啦,好霉!仲有個牛扒都幾好味,唔錯!佢既甜品亦非常多款,最好既係佢切到細細舊好似磚仔咁,可以揀多幾款!呢個Buffet最好既地方係居然有好多人serve,好開心,連攞wasabi同”不”雪糕都有人幫,真係”西”利,不過”不”雪糕個阿伯唔知係咪做得唔開心呢,有
呢個Buffet最好既地方係居然有好多人serve,好開心,連攞wasabi同”不”雪糕都有人幫,真係”西”利,不過”不”雪糕個阿伯唔知係咪做得唔開心呢,有啲黑口黑面囉!