2016-08-17
之前多數食放題都係旺角,就個朋友方便,第一次黎呢間!下晝一點到黎到,唔係滿座,之後不斷有人黎,有啲係食放題,有啲食午市定食。坐低覺得感覺幾好,因為大多放題餐廳燈光都暗啲,可能加上係晏晝關係,呢度好光孟,睇野都清啲!😂不得不介紹下呢個雪櫃!去過甘多放題,呢度既野飲係最多最齊!有汽水、檸檬茶、楊枝甘露、忌廉鮮奶、啤酒等等仲貼心到有啲飲品無放雪櫃,室溫,配合唔同人既需要,抵讚!雪糕雪條有四五款,都是自取,有韓國味只好味雪條!三文魚壽司飯夠細,三文魚夠大片!加埋松露更香,未試過甘食,別有一番風味,正!食時發現壽司飯係啡啡地色,應該係用左糙米?同平時白米果味無咩大分別,但感覺上好似健康左,哈哈!芝麻雞翼一句講晒,香口,脆,入味,肉質嫩滑!榴蓮炸彈!入面係榴蓮肉,又脆又熱,流心既榴蓮肉,食到lam lam 脷鍾意食榴蓮既就會明白!蟹子沙律細細碟,蟹柳同蟹子都夠多,青瓜絲夠幼,去左皮,唔硬,爽口!略嫌太多沙律醬,少反啲會更好!香芒軟殼蟹芒果甜,唔酸料多過飯,細細舊一份,唔會話食到好飽。放題重點!刺身!有好多款,用只木船盛載,中間有個裝左乾冰既杯,加上變色既燈光,好型,高檔左!刺身放面,好新鮮,三文魚
仲貼心到有啲飲品無放雪櫃,室溫,配合唔同人既需要,抵讚!
雪糕雪條有四五款,都是自取,有韓國味只好味雪條!
松露三文魚壽司
一句講晒,香口,脆,入味,肉質嫩滑!
芝麻雞翼
蟹子沙律
芒果甜,唔酸
料多過飯,細細舊一份,唔會話食到好飽。
有好多款,用只木
船盛載,中間有個裝左乾冰既杯,加上變色既燈光,好型,高檔左!刺身放面,好新鮮,三文魚肥美無筋!蝦夠大只!其他魚同帶子刺身唔腥。甜蛋做得唔錯,夠鬆化,唔硬,甜度剛好!整個賣相同味道都不錯!
刺身
推薦馬卡龍!厚身,外脆內軟,每個餡都唔同,好味道!出面賣甘貴,要係度食反夠本先得!哈哈
馬卡龍,牛乳奶凍