2017-01-20
朋友來尖沙咀請我食Lunch, 揀左係海旁既Al Molo以前已經食過, 係半自助形式, 揀左main course 之後, 沙律, 前菜, 甜品可以自己出去拎但感覺自助種類少了, 例如cheese, 甜品, 而main course 也少了steak可以選擇隨便拿了些沙律, Ham, 水牛芝士蕃茄, 水牛芝士淡如無味蕃茄湯, 顏色很不自然, 味道偏酸, 唔係人人啱飲, 好唔好飲, 見仁見智Main couse 揀左Maiale, 其實即係豬肩肉, Menu上有解釋賣相幾好, 係厚切, 切開後, 雖然有點帶紅 , 但其實係啱啱熟, 火喉掌握幾好, 令肉質不會鞋, 口感軟稔, 仲有肉汁, 食這種層次的pork shoulder, 配得上這個價錢配菜係potato tortino, 比一般薯蓉的口感好雖然午餐價錢偏貴, 除main course 外, 其餘食物質素平平另外一提, 食完之後, 全日都覺得超口乾, 唔知係咪落味精
配菜係potato tortino, 比一般薯蓉的口感好
另外一提, 食完之後, 全日都覺得超口乾, 唔知係咪落味精