2021-08-17 419 浏览
好彩冇去过一间甘有气氛嘅日式放题店😜AMAZAKE系一间比您就算食放题都可以放松慢慢食慢慢倾嘅好地方👍🏿———————————————————————今次用openrice订左星期日lunch嘅时段,位置比较隐蔽,系喺写字楼大厦入面嘅地下位,所以都吾算好多人。我地一行三人,职员安排左我哋坐一个卡位, 个位好阔,空间感十足,好似一个小包厢甘。———————————————————————一坐低店员就会主动倒茶同比menu我地,佢除左有我今次食嘅ALL U CAN EAT 之外, 重有单点嘅。拣边样就睇您食得几多 。 我同朋友都系大胃王,当然系第一个choices岩我地喇。个任食系玩两个钟。———————————————————————讲番食物, 选择一定冇其他旺角同尖沙咀嘅放题店甘多,但要有嘅佢都有,而且质素都相当之好,虽然我地冇全部试晒,但都续一系下面讲下喇。———————————————————————第一轮嘅食物都吾需要我地自己落单,而系店员为我地一一上菜,等我地每样可以试齐。———————————————————————首先系炸物类,我地全部都试晒,有炸鸡,炸饺子,炸蚝同章鱼小丸
好彩冇去过一间甘有气氛嘅日式放题店😜
———————————————————————
———————————————————————首先系炸物类,我地全部都试晒,有炸鸡,炸饺子,炸蚝同章鱼小丸子。 全部都系新鲜炸,热辣辣嘅。当中要特别好食嘅系炸鸡,个外皮同炸粉炸得好脆,一d都吾油,调味都岩岩好,冇过咸。而章鱼小丸子做到外脆内软,如果吾系食多几粒会太饱我一定会再叫。
———————————————————————第二碟上枱嘅系串烧, 好有去左居酒屋嘅感觉。肉类全部都上左两份,而其他就一份。呢个比起其他悭成本嘅餐厅吾同,睇得出佢地嘅串烧都比得非常大方。佢呢度分别有鸡翼,猪五花,鸡软骨,鸡肾,冬菇,同坊间小有嘅小青椒。当中最出色嘅系鸡软骨,烧得非常香口, 鸡胸软骨夹杂一d鸡肉,更有口感。小青椒都非常好食, 我重将佢夹住五花肉黎食,更加冇得输。
———————————————————————沙律我地拣左呢度招牌嘅鱼生沙律,好大盘, 三四个人一盘岩岩好。调味做得非常好,鱼生都非常多,食至最后吾会净系得番d菜。同埋我留意到佢呢个沙律吾系用d鱼生头头尾尾黎做,吾会食到d鱼生有筋嘅情况。
———————————————————————
天妇罗拼盘都系新鲜制作。人生第一次食粟米芯天妇罗,估吾到嘅出色。佢食起黎比平日嘅粟米芯甜,食落去有d粟米汤嘅味。
———————————————————————去AMAZAKE 应该好多人都同我地一样 因为d卷物而去,老实讲,佢地嘅卖相真系拍得住出面七八十蚊先得三件嘅卷物。 当中最出色嘅系吞拿鱼腩碎卷加埋葱花香一流。
———————————————————————主菜每人可以拣一款,但因为太多野食,我地只系叫左个味噌煮鲭鱼同鸡肉西京烧,虽然吾系太大份,但因为本身有太多其他野所以我地都至在试下个味。鲭鱼好好味, 个味噌非常入味,成功令鲭鱼本身嘅腥味去左,肉质亦偏爽。
———————————————————————最正嘅当然系摆系最后讲,就系佢嘅刺身,款式吾多, 分别系三文鱼,油甘鱼,带子,三文鱼子同甜虾。油甘鱼好少有得任食而且甘新鲜甘厚切。全部刺身都好鲜甜好好食。
———————————————————————顺带一提,是日甜品系雪糕糯米糍,正正常常。
餐厅整体食物质素好,冇漏单情况,侍应都会主动加茶同换碟。中环呢个级数嘅餐厅,人均消费至少都五六百。呢度重要系任食,注意‼️系任食。所以我同朋友都觉得呢度值得番枱😛
最后最后,呢度嘅饮品系要加钱,80(冇酒精)/160(有酒精)。吾叫野饮都会有热茶任饮。
2021-08-15
  • 刺身荟沙律