2005-08-30
星期六一行六人(五個大人一個細路)去食。熱盆有"龍蝦(最正)、羊扒、炒雜菜、意粉、雞等",種類我覺得少亦不特別,最多人食都係龍蝦。湯方面,之前見有人話有"龍蝦湯”,但我地今次只有露筍忌廉湯同一個中式羹”。冷盆最正都係“鵝肝醬”、凍蟹同埋魚生任食,其他冷盆沒有特別。另有打邊爐式食物,夾好晒想要既野有人幫你滾,仲有切片鮑魚揀,本人覺得湯底最正有“叻沙、人參雞、雲吞、蘿白牛腩、豬骨”等。甜品亦都係好好食,有“藍梅芝士蛋糕、朱古力蛋糕、豆腐花、楊枝甘露、蕃薯糖水、湯圓等”,另有專人整pancake同waffle,我最like雪糕,因為好香同好滑。整體黎講,野好食、服務非常之好(因為我地有小朋友,佢地都好細心,會幫佢攞食物埋位),但食物種類不多,如果帶細路佢地會覺得冇野好食,唔好就係攞野食行好遠又要上落幾級樓梯。