2019-08-14
之前朋友已經介紹過銅銅鑼有間居酒屋的串燒好好味,今次终於有機會試到,因為這𥚃的串燒的賣點全是由炭火燒,絕對係呢一間鋪頭嘅賣點。所以極之期待。當一入到去這間鋪頭嘅時候已經感受到,這舖頭環境很好,好啱拍拖嘅情侶,又或者一班朋友嚟飲吓嘢食下串燒,而且職員很有禮為。最後我地叫左日式炭火串燒套餐:第一道菜係沙律及刺身(油甘魚,赤身),味道肥美鮮甜,沙律也不錯。跟住係六款炭火串燒(包括:牛舌,白鱔,青椒仔,大蒽雞,五花腩,帶子串)由於係炭火燒嘅關係食落嘅味道有一種炭燒的香味,係其他串燒鋪頭沒有的。牛舌:味道十分好。白鱔:師傅燒得恰到好處,連魚皮也很脆。👍🏼👍🏼青椒仔:夠淸甜大蔥雞:十分入味五花煵:香脆可口明太子帶子串:店員告知係由刺身帶子燒,再加上明太子,帶子十分鮮甜及厚,絕對係encore 之選。之後有清酒煮蜆,師傅將蜆煮到剛熟,所以十分之嫩滑,這種囗感係一般舖頭食唔倒。再來是櫻花麵,粉紅的麵很吸引而且味道不錯。另外可選烏冬。到最後甜品,是榛子雪糕好好味。總括今晚套餐嘅份量好足夠,而價錢係銅鑼灣的地區算物有所值。而且用炭爐燒串燒味道有十分之好味,食材十分之新鮮,而且服務態度超級好,當每一道餸餸上
最後我地叫左日式炭火串燒套餐:
牛舌:味道十分好。
白鱔:師傅燒得恰到好處,連魚皮也很脆。👍🏼👍🏼
青椒仔:夠淸甜
大蔥雞:十分入味
五花煵:香脆可口
再來是櫻花麵,粉紅的麵很吸引而且味道不錯。另外可選烏冬。
到最後甜品,是榛子雪糕好好味。
總括今晚套餐嘅份量好足夠,而價錢係銅鑼灣的地區算物有所值。而且用炭爐燒串燒味道有十分之好味,食材十分之新鮮,而且服務態度超級好,當每一道餸餸上嚟嘅時候佢哋會講解。大滿足,絕對會encore 的店舖