每次經過「安安燒」都聞到香噴噴嘅串燒烤味,只做晚市都坐無虛席,今晚約好左三五知己一嘗串燒滋味~店內非常熱鬧,感覺親切,間格是開放式,內裡有風扇空氣流通就算夏天去都唔焗促。鎮店必食一定係秘製芝士撈丁,多種口味,是老闆用首創人手方法配以高級芝士秘製醬料製作而成創意芝士蒜蓉撈丁,芝士味濃幼滑,配以生蒜乾蒜,味道出奇地夾,特別惹味,芝士醬濃稠度調較得非常好,丁面不會結成一團,口感Q彈,必食推介蒜蓉生燒茄子,燒得軟硬剛好,鋪了滿滿蒜蓉和調味出色,入口非常惹味辣汁浸海蜆和水魷都係用上秘制麻辣汁,辣度適中,不嗜辣者都食到,蜆肉新鮮無沙,水魷彈牙秘製醬燒雞翼,好入味,雞皮燒得香脆,肉質嫩滑,配搭醬料特別惹味黑松露墨魚滑,墨魚煎到金黃色配以淡淡黑松露香,香口彈牙燒花枝丸、墨魚丸、自家韮菜餃和孜然羊肉串,丸類燒得香脆彈牙,韮菜餃好juicy,羊肉配孜然帶出肉香沙嗲醬燒豬頸肉大大舊,保留肉汁好juicy,沾上秘製沙嗲醬回味無窮蜜汁燒芝心獅子狗,芝士流心溢出,塗上薄薄蜜汁已經夠好食燒甜美菠蘿,非常清甜好juicy這裡醬料都係秘製,別有一番風味,必試的芝士撈丁做得非常出色,價錢經濟食物高質款式夠多,難怪常常高朋

黑松露墨魚滑,墨魚煎到金黃色配以淡淡黑松露香,香口彈牙

蜜汁燒芝心獅子狗,芝士流心溢出,塗上薄薄蜜汁已經夠好食

燒甜美菠蘿,非常清甜好juicy

這裡醬料都係秘製,別有一番風味,必試的芝士撈丁做得非常出色,價錢經濟食物高質款式夠多,難怪常常高朋滿座,下次一定會再去捧場呀