2012-09-28
以前中學成日都約朋友去BBQ , 出左黎做野, 真係少左好多呢d 聚會近年好開心, 因為兩隻小狗o既緣故 , 識左一班狗友, 經常攪活動,我地又有得食有得玩, d 狗仔更加係去旅行一樣, 超級開心啦呢日黎到屯門小欖 BBQ , 唔使 $ 100 一位包一枝水一罐飲品 , 都 OK ge環境都好闊落, 我見都有好多大大班人黎玩, 又有麻雀可以租, 小賣部有肥皂泡, 風箏等玩意 , 更有沙灘褲, T shirt , 因為燒烤場後有個泳灘人狗都可以落去玩, 幾正o家, 沙到水都一定唔會係乾淨o家喇, 落一落去行去都可以接受o既, 場內都有地方可以沖身, 不過就無更衣室食物大部份係任食o既, 燒烤用具會數好每人一份, 餐具都係, 要自己拎返張飛仔去拎 , 蜜糖要拎返個膠兜出去 refill, 紙巾要再拎都可以, 拎返中間o個個卷芯出去就得喇 ~野食大致上都係好味o既, 雞翼有分全翼同中翼 , 有三四隻味可以揀咖喱味幾入味幾正, 都幾辣, 黑椒就得個樣, 食落無乜味, 唔食辣o既有蜜汁不過要叫佢分開呢個細碟仔放, 如果唔係佢全部混晒一盆過就會痴到其他醬最驚喜係有好多種腸仔, 普通雞肉腸, 解
紙巾要再拎都可以, 拎返中間o個個卷芯出去就得喇 ~
有芝士腸, 真係有芝士芯o家, 仲有熱狗腸, 切左片o既, 燒得靚可以脆皮,
加蜜糖後好好食, 另外一種幾特別o既, 幼幼地長身o既, 個味道似脆脆皮腸
口感比脆皮腸煙韌, 因為幼身所以好快燒好好快食得, 我幾鍾意食呢個 ^^
有醃過所以唔使落蜜糖都己經好好味 , 而且夠大條比較易燒, 唔怕痴住晒支义無肉食
魷魚全靠個咖喱味濃香辛辣, 好入味, 燒乾身少少食就好香口好惹味
燒到夠熟就食又得, 算幾厚身, 仲有 Juicy , 如果有埋魷魚鬚就仲正 =)
面包係細細片好似多士咁 , 燒起黎比方包更香脆 , 加錢有蒜蓉牛油添o家
肉類大部份都好味 , 由其係义燒粒 , 好爽口又唔會太肥 , 仲好入味
豬扒雞扒唔會太大塊 , 方便易义 , 牛扒就稍為咸左 d , 個黑椒醬都唔係幾夠香
雞腎超爽超彈牙 , 無筋 , 好夠味 , 如果切得靚 d 就仲好 , 易燒 d 丫嘛
蕃薯 , 粟米o個 d 要另外加錢買 , 其實都算公道o既 ,
如果呢 d 係任食 , 我相信會有好多人燒左唔食 , 或者係燒到唔記得食
所以呢度對我地黎講 , 真係一個燒烤好地方 , 相信我兩隻狗狗都好鍾意呢度 ^^