2021-09-22 117 浏览
秋風起又係食大閘蟹嘅時間,今次我揀咗Pho星登陸越球餐廳嘅期間限定 88分鐘任食江蘇大閘蟹 + 越菜放題。食大閘蟹梗係食最重五両至六両㗎啦,中🤩🤩🤩88分鐘好似睇落好少,但其實真係食到你變咗有個大肚腩🤣🤣,佢係上菜嗰一刻先至會開始計時⌛️其實我最後都係靜剩咗15分鐘,慢慢坐喺度飲嘢同食埋剩低嘅小食🙊🙊🤣介紹吓啲大閘蟹先,大閘蟹用清蒸嘅方法烹調,蟹肉鮮美,原汁原味❤️❤️大閘蟹隻隻都有飽滿嘅蟹膏,蟹膏濃郁鮮美,蟹肉超級鮮甜,齒頰留香。我哋食咗八隻,已經飽到爆🥳🥳大家除咗可以品嚐美味嘅大閘蟹之外,仲可以食越菜放題,啲嘢食非常有質素,大家一定要試佢嘅生牛河,湯底味道濃郁,一個人真係可以食晒成碗!去啲沙嗲串燒都唔惹少,調味料好正,食落有炭燒嘅香味,超惹味!!我哋都encore多幾串👍👍❤️另外佢仲有花枝丸都炸得好香口;鰻魚大大條,都幾肥美!蟹粥都唔錯啊!所以大家記得食晒佢所有款嘅越式放題啊!佢份量唔算好多,所以唔使驚會食唔晒,每一樣叫少少試吓,啱食先再encore !嘢飲我都encore左兩杯🤣🤣🤣呢度嘅選擇的確幾多,而且食物係高質,服務態度又好,食得又好舒適,值得光顧啊!