今日最 frd 既同事 last day,last day 果餐梗系要食好d庆祝啦~所以就黎到湾仔QRE Plaza 10楼食餐好,佢最中意食日本野,所以就带佢黎到秋田和风蟹宴锅物料理~一坐低睇下个 menu 先,以湾仔区黎讲,佢地既日本鱼生丼套餐价钱都好合理~套餐有:面豉汤、蒸蛋、沙律、豆腐、餐茶及雪糕,讲真我唔觉得贵既! 我就叫左个海胆、三文鱼子、吞拿鱼蓉丼 ♥卖相极之吸引,三文鱼子粒粒都晶莹剔透,吞拿鱼份量劲多,海胆又新鲜!一路食,一路都觉得有满泻既感觉~ 真心唔错,值得推介 =] 而朋友就叫左个松叶蟹鲜鱼汤稻庭乌冬~松叶蟹劲大只,而且蟹肉亦好多;朋友话个鱼汤都好鲜甜,唔觉有味精!而稻庭乌冬更加系爽滑、弹口,10分满分有 9 分,对佢有好高既评价 =] 最后一人一杯餐茶,点左热柠水同咖啡~ 临尾仲有浓浓既绿茶雪糕,好满足!Overall 大家都好满意,服务又好,不停会加热茶,仲主动问几时要甜品~

一坐低睇下个 menu 先,

以湾仔区黎讲,佢地既日本鱼生丼套餐价钱都好合理~

我就叫左个海胆、三文鱼子、吞拿鱼蓉丼 ♥

一路食,一路都觉得有满泻既感觉~ 真心唔错,值得推介 =]

而朋友就叫左个松叶蟹鲜鱼汤稻庭乌冬~

最后一人一杯餐茶,点左热柠水同咖啡~

临尾仲有浓浓既绿茶雪糕,好满足!

2017-03-27
庆祝纪念