2018-10-29
朋友蒲開中環, 知我地怕嘈, 介紹間幾特別既餐廳俾我地fine dining下原來餐廳有成5層, 遲D 仲會開埋天台, 侍應帶我地上樓梯, 喂, 唔係要行足幾層嘛? 好彩到1樓後有lift 搭, Dining係4 & 5 樓, 我地就去4樓我地係最早黎既一枱, 環境幾有情調一層唔算好多枱, 就算坐滿都唔會嘈得去邊我地要4 courses dinner set一開始係香草橄欖麵包, 暖暖地, 蘸上黑醋&橄欖油食之後係Spanish Ham and Parma Ham將柔滑鹹中帶甜既Parma Ham 捲成花朵放在上層, 而下層就係Spanish Ham, 明顯風乾時間較長口感及鹹香度各有不同, 在口腔裡散發不同味道加上焦糖無花果, 松露蜜糖, 芝士脆片等, 為味道加添層次Parmesan Risotto用料豐富, 用上好多baby scallop, 意大利飯飯粒煙韌, 口感十足, 軟硬恰到好處, 又夠creamy, 盡吸忌廉汁Pan Seared USDA Rib Eye, 係main course 其中一款肉質超級軟腍, 切下去質感似牛腩, 入口無筋無渣, 肉味香濃入味, 水準甚高,
原來餐廳有成5層, 遲D 仲會開埋天台,
Dining係4 & 5 樓, 我地就去4樓
我地係最早黎既一枱, 環境幾有情調
一層唔算好多枱, 就算坐滿都唔會嘈得去邊
我地要4 courses dinner set
一開始係香草橄欖麵包, 暖暖地, 蘸上黑醋&橄欖油食
之後係Spanish Ham and Parma Ham
口感及鹹香度各有不同, 在口腔裡散發不同味道
加上焦糖無花果, 松露蜜糖, 芝士脆片等, 為味道加添層次
肉質超級軟腍, 切下去質感似牛腩, 入口無筋無渣, 肉味香濃入味, 水準甚高, 仲有雜菜配伴碟
另一款係Chicken Roulade, 雞肉肉質嫩滑, 應該係用左慢煮黎煮, 加入菇, 松露, 鵝肝醬, 味道口感好夾
甜品係Tiramisu, 超鬆軟, cream的比例較重, 口感又香又滑帶酒香, 食完都唔會覺得滯, 有大師級水準, 實在太好味, 俾我地勁速 K. O. 左
最後包埋餐飲
總括服務一流, 環境寧靜, 絕對適合兩個人可以靜靜地談心