2021-09-26 423 浏览
屋企人生日,搵左間特別d既中菜餐廳慶祝!上到去要㩒鐘先入到去,好有私房菜feel😂。清香柚子凍鮑魚 鮑魚都算唔細隻,加埋d柚子,無平時傳統煮法咁溜,感覺fresh d!話梅鐵棍淮山淮山好爽,個話梅汁酸酸地好開胃 。龍井煙燻黃花魚有淡淡既煙燻味,好香!同埋佢完全無骨!細骨都無!可以好放心咁食 !招牌黑毛豬叉燒塊叉燒好香蜜糖味,每舊都係半肥瘦,唔會焗到太乾身。最正係佢有少少燶邊,好香好好味!黃金沙律汁蝦球隻蝦好大隻好多肉,茄子係炸過,唔係純粹用襯托,睇得出佢既用心!脆米蒜香雞雞皮好香脆,再加埋脆米,口感好特別!西班牙火腿琥珀米皇浸時蔬個汁好香濃,西班牙火腿都有好多舊🤣,岩晒平時鐘意食西班牙火腿既朋友😎,呢個fusion得好成功!金瑤櫻花蝦蛋白炒飯炒飯炒得好乾身,櫻花蝦炸得好香脆,唔似平時出面個d都唔知係咩味。份量夠晒4個人食!

清香柚子凍鮑魚
話梅鐵棍淮山
淮山好爽,個話梅汁酸酸地好開胃 。

龍井煙燻黃花魚

招牌黑毛豬叉燒
塊叉燒好香蜜糖味,每舊都係半肥瘦
,唔會焗到太乾身。最正係佢有少少燶邊,好香好好味!

黃金沙律汁蝦球

脆米蒜香雞
雞皮好香脆,再加埋脆米,口感好特別!

西班牙火腿琥珀米皇浸時蔬

金瑤櫻花蝦蛋白炒飯