2019-10-10 449 浏览
小弟好钟意食中菜既,南小馆系其中一间我成日去既中菜餐厅,味道价钱服务咁耐都算keep到既。但今日我先知原来有间南小馆plus!咁桥同友人聚会,所以我就私心提议黎呢一间试吓啦!本身无念过写食评,所以图片比较少,希望大家唔好介意南小馆四小拼 (口水川鸡,花雕白鸡,糖醋排骨,凉拌猪耳) 未必要配呢四样嫁,佢有其他简呢个四小拼抵到烂!唔系外面平时啲前菜得小小,分量非常合理!又唔会冻到好似刚刚系冰柜拎出黎咁!口水川鸡,辣度同麻度刚好!又滑又好食!花雕白鸡一样啦!仲有酒香加乘排骨同猪耳都算ok鲜肉小笼包 如果有睇开我食评都知最爱鼎x丰小笼包,呢一个虽然未去到呢个级数,但都算唔错!黑金流沙包正正常常啦,热辣辣既黎到秘制黑豚肉配卤蛋本身黎到望到以为会好肥好腻,食落又唔系㖞以平价版东坡肉,卤蛋就无乜特别ok啦排骨汤面排骨炸得唔错,肉质鲜美,系比较细件面同汤底都系ok既 但有只糖心蛋有啲惊喜!总结,埋单好似都系四百几 嗌咁多野 三个人食仲要系希慎!我觉得plus唔错,希望keep住个质素同开多几间plus啦!私心推介俾大家

本身无念过写食评,所以图片比较少,希望大家唔好介意

呢个四小拼抵到烂!唔系外面平时啲前菜得小小,分量非常合理!
又唔会冻到好似刚刚系冰柜拎出黎咁!
口水川鸡,辣度同麻度刚好!又滑又好食!
花雕白鸡一样啦!仲有酒香加乘
排骨同猪耳都算ok

鲜肉小笼包

黑金流沙包
正正常常啦,热辣辣既黎到

秘制黑豚肉配卤蛋
本身黎到望到以为会好肥好腻,食落又唔系㖞
以平价版东坡肉,卤蛋就无乜特别ok啦

排骨汤面
排骨炸得唔错,肉质鲜美,系比较细件
面同汤底都系ok既 但有只糖心蛋有啲惊喜!

总结,埋单好似都系四百几 嗌咁多野 三个人食
2019-09-11
用餐时段