2017-11-02
平時係香港食高級日本菜,就住嗌都要人均二千 ,今天终於比我係荃湾食到間良心高水準的「福丸水產」。見到係5星級食府,就要同老公試下福丸係咪咁正啦! 果然「福丸水產」真係好好食好正,d水產好新鲜!服務員又好nice!坐得又舒服有個大魚缸,養住不同日本產地的水產,全部都是天天飛机送來,落完order即劏,唔怪得咁新 ! 鲜 !!!:我們必食推介係日本和牛刺身,入口即溶,一试難忘:個赤身刺身,好厚切!啖啖香濃魚味 海膽壽司! 海膽是鲜甜甘香,連壽司米也十分講究,是赤醋飯。食材好重本!其實我們覺得福丸d壽司好食过日本 !::看得出食得出師傅好用心料理:之後還點了活龍蝦2食刺身&鉄板燒,福丸沙津,燒爱女魚,全部都超好吃!:餐廳位置係荃灣陽屋道街市对面,百悦坊 原來臥虎藏龍 成棟福丸大樓咁,好靚好搶眼! :電梯直上至11樓全層,門口泊左隻日本大木漁船,一个好有心思的设计!超靚打卡位!裏面很多包廂座位,夠哂私隱度,一班friends傾下偈,6至7个坐都好闊落! :like:::值得一提,福丸裝飾得好有格調,設計好似上左日本古代木漁船晚餐,最震撼係大酒櫃,好多款十四代,老公超爱日本清酒十:::他不忘打
餐廳位置係荃灣陽屋道街市对面,百悦坊 原來臥虎藏龍 成棟福丸大樓咁,好靚好搶眼! :電梯直上至11樓全層,門口泊左隻日本大木漁船,一个好有心思的设计!超靚打卡位!裏面很多包廂座位,夠哂私隱度,一班friends傾下偈,6至7个坐都好闊落! :like:::值得一提,福丸裝飾得好有格調,設計好似上左日本古代木漁船晚餐,最震撼係大酒櫃,好多款十四代,老公超爱日本清酒十:::他不忘打卡潮:P
臨埋單的時候,和店長book定下星期VIP房,同成班朋友再來福丸水ummy:mmy:y::難得新開左間咁用心的日本料理餐廳,又有free xc:mae: