2013-02-27 326 浏览
本身去飲茶,不過飲唔成,諗住去呢間祖凡尼食西餐,未夠12:00應該唔會爆棚掛,去到仲差5MINS先開門 (12:00營業時間),試下推門入,問水吧侍應開門未,佢話12:00,咁我好乖係門口等到夠鐘再入去!入到去嗰位唔望人既老年侍應(成日望住嗰地下,係咪地下有金執呢?)叫我哋坐門口位,我哋話唔坐,想坐入D既四人枱,佢無理我哋,其後將4人枱拆開成2人枱,之後水都無杯,要叫先比,我只想安樂食個LUNCH 啫,都咁困難既! 午餐有5款($48),我點了德國豬手拼腸、友人選了意式煎羊扒~之後送上熱辣辣餐包,但兩個湯仲未到,我唔敢催個侍應,佢好黑面,我有D怕佢,好彩個湯過多10MINS終於送上!!!我的牛尾湯: 一個字 “鹹”,我只飲到鹹味,唯一優點係夠熱,至於個餐包,脆脆地,算好食!!友人的羅宋湯,佢話唔夠熱,我飲左啖,只係暖暖地! 但間餐廳12點至開門,我哋係第一枱客,都唔夠熱,好差勁囉!我既德國豬手拼腸,見到即係O嘴,係白恰既豬手,OH MY GOD,食落去無嚟味道,好似D煲湯豬肉咁,至於條腸,係一般既雞肉腸,好彩我係食薯角,我點吓D茄汁先食得落D豬手,我無諗個個餐咁HEA,D野食差到無得差

我既德國豬手拼腸,見到即係O嘴,係白恰既豬手,OH MY GOD,食落去無嚟味道,好似D煲湯豬肉咁,至於條腸,係一般既雞肉腸,好彩我係食薯角,我點吓D茄汁先食得落D豬手,我無諗個個餐咁HEA,D野食差到無得差,係一間自稱意大利餐廳叫個德國豬手,錯嗰個當然係我LA!!!!
至於友人的羊扒,佢話OK,雖然有D騷,但都食得落口既!!
食左D咁差既野,我當然想快快趣飲完杯野走人,我同一個無正眼望過我待應ORDER左杯凍檸茶走甜,佢無回應過我,係咁掂行掂過,好彩都無冇落左單啫!!

P.S. 由於待應從來都無執過枱,友人將D餐碟放了係隔離既2人枱,係一個只有3成客既午市時段,有位男仕一個人入來,個老年待應安排佢坐我哋隔離張2人枱,見到張枱放左D碟,個待應口UP UP,唔知係咪唸緊經呢!!!!

仲有,呢度既待應係斯善怕惡既,我哋2個女就安排人哋坐咩位,之後兩位中年男仕入來,問個待應坐邊,個待應話隨便坐,坐邊都得,真係大細超!!

我咁大個人未食一餐飯由頭開始受氣到離開既,一定一定無下次,簡值係貼錢買難受!!!而且呢餐飲仲要收加一,請問服務何在呢!!
题外话/补充资料: 間店真係好懷舊,連D DUST都特別多,我坐的枱背後係水吧,可以清楚見到通花的裝飾有很多DUST,衛生情況令人擔心,本想影幅相,怕比待應見到,很怕黑面的人!!
2013-02-26