2019-05-11
荃灣一向都好多好嘢食,尤其是三坡坊一帶附近有好多特色小菜,今次朋友就帶咗我嚟一間比較多人排隊嘅潮州嘢食試試!我哋叫咗一個招牌黑松露蟹膏蒸水蛋$88一上枱已經聞到超香嘅黑松露味,可能係蒸過嘅關係,比起平時出街食黑松露意粉黎得更香!一揭開啲蟹膏多到滿瀉,超誇張!分量多到可以淡淡都食到蟹膏,估唔到黑松露丶蟹膏同水蛋係咁match!撈飯一流!我哋另外仲叫咗一個招牌豬仔骨$98,佢好貼心咁有埋錫紙包住,黑椒味好香,識落啖啖肉,好適合我呢啲食肉獸!我哋仲叫咗個水煮牛肉$82,牛肉份量好多,個底仲有幼薯粉,味道唔算好辣,大概係小辣程度,比較容易入口!飲品沒有一種特別想推介,就係天地壹號,之前喺深圳打邊爐嘅時候試過,覺得勁好味!佢係有汽嘅蘋果醋,喺香港暫時好少地方見到有得飲!仲有砂鍋粥同燉湯都好吸引,下次再嚟試試!
我哋叫咗一個招牌黑松露蟹膏蒸水蛋