2020-07-01
睇咗雜誌介紹所以黎試下,唔知係咪有期望,所以好失望!先唔講味道,樓面姐姐話師傅係逐碗煮,所以等耐啲,小鍋米線足足等咗半個鐘,都算,碗涼拌米線等咗45分鐘,嚟到竟然係白烚米線加少少肉碎同䓤,完全冇味,阿姐另外上咗個調味架,叫我哋自己加辣椒油豉油醋之類,咁就係涼拌米線?認真咩?至於小鍋米線嘅味道,如果你認為湯底、酸菜、辣椒等材料各有各味道完全冇混埋一齊就叫做有層次嘅話,咁佢做到了🤷🏻♀️ 我叫咗小辣,但係完全冇辣嘅感覺,豬紅好普通,豬腸勁淋另外仲叫咗個黃金雞翼,就係炸雞翼加少少泡沫鹹蛋黃醬,鹹蛋黃醬嘅味道唔突出,係呢個周圍都有得食鹹蛋黃菜式嘅年代,呢碟相比之下真係非常之普通,咁都可以拎來做招牌?相淨係影左小窩米線,其他嘢等得太耐已經超餓,一嚟到即刻食啦仲影
小鍋米線