餐厅: 稻香 (蔚景園)
资讯:

8點幾係新城市廣場,想食火鍋,念起附近稻香有1紋羊腩煲,十幾年無食過尼間火鍋就去試下。拿飛等夠鐘叫號入台時,個墟撼勁多人場面...反而擔心有D賴野:全場帶位得一位阿姐,吉台多都無用,不過3個字左右就帶到我地。一坐低見到張台甘油乾淨,就知伏左,QR code 落單,搵左5分鐘都唔見羊腩煲,原來要叫人落單,尼區成廿幾張台,眼見得兩位阿叔阿姐,叫左幾轉,率之阿叔眼尾見到我,即刻落左單,叫啤酒汽水都係要行去落單台,叫阿姐落。叫左鱔片、蝦滑、鵝腸,羊腩煲好快到,10分鐘後個3樣都到左,一見到個樣,你地都估到...兩公婆破紀錄,第一次火鍋一粒鐘內米單,跟住出門口比錢都要排隊,係好平$ 182紋,又汽水啤酒,不過情願食$ 782紋囉🐷

2021-10-25