2019-09-22
星期日嘅上午,早餐都無食,就來呢度擦餐飽!朋友雖則話我癡,早餐都未食就麻辣火鍋,但都陪我癡,巧滾動喔!一出lift見門外有個大牌寫住午市火鍋鍋底免費,即刻覺得抵左,因為好多食店淨湯底都要二百幾!同配個大海景,忍唔住要影張合照!叫個鴛鴦鍋,自選大骨滋補鍋 配重慶辣湯大骨即豬骨湯底,用紅棗、紅蘿蔔、粟米、馬蒂同大豬骨煲,呢個味道ok,唔味精!而重慶辣湯辣椒同花椒處處,堅辣!美國安格斯優質肥牛 ($216)呢個係全份嘅份量,肉質鮮嫩,肥牛但唔肥,切得薄薄,食落好有肉味!香鹵豬大腸 ($36)曉宇手打三寶丸 ($49)韮菜豬肉水餃 ($32)諗住唔做大徙鬼,叫住半份先,唔夠先再叫,再encore三寶丸!豬大腸打邊爐就比較少見,好香大腸味!稻庭烏冬 ($22)要食少少粉麵打個底,就夠晒!甜玉米 ($18)田園菜籃 ($42)打邊爐點少得叫個菜菜,多菜少肉先係王道嘛!整體係ok,半份嘅份量少左啲啲外,味道服務都不錯!
叫個鴛鴦鍋,自選大骨滋補鍋 配重慶辣湯
美國安格斯優質肥牛 ($216)
香鹵豬大腸 ($36)
曉宇手打三寶丸 ($49)
韮菜豬肉水餃 ($32)
稻庭烏冬 ($22)
要食少少粉麵打個底,就夠晒!
甜玉米 ($18)
田園菜籃 ($42)
打邊爐點少得叫個菜菜,多菜少肉先係王道嘛!
整體係ok,半份嘅份量少左啲啲外,味道服務都不錯!