2017-08-13
朋友生日,又想到尖沙咀行街,咁就響呢度搵間餐廳舒服咁食餐生日飯。見到佢個雪人咁得意,試下先。前一日訂位,連雪人都講明要寫朋友名。當日,職員做野錯溜百出,例如:1)甜品同時有飲品優惠。因為我地前一日已經點左雪人甜品,問清楚左職員佢話可以有優惠,點知到點菜時另一個同事話無優惠,兩個職員回應不一。2)點餐個時,我地已經好神祕咁同職員講一陣點樣上旦糕,講明前一日已經訂好左。點知職員大聲咁答番我地旦糕係咪前一日訂,係咪要寫名?3)上菜時,倒左一半湯響枱,差啲倒落我朋友身上,職員淨係笑一笑,仲繼續張底個碗得番一半嘅湯比我地。(好在有職員醒目跟進番,即時拎走抹枱再上一碗新嘅)4)生日雪人甜品竟然寫錯名囉!仲好意思收我22蚊寫字費!其實仲有好多野,太鎖碎。再講味道,好一般。得個樣,打卡用就岩。講味道水準近似E咩 G_ G_餐廳咁。-----做錯野,其實唔介意,我係最介意職員做事唔細心,無乜禮貌,基本聽錯單,上錯菜,撞到椅背,連唔好意思一句都無。仲多次令我生日嘅朋友失望。我地想比驚喜我朋友,結果入餐廳點餐已經失去左驚喜。仲要,甜品寫錯佢名。
咁就響呢度搵間餐廳舒服咁食餐生日飯。
見到佢個雪人咁得意,試下先。
前一日訂位,連雪人都講明要寫朋友名。
當日,職員做野錯溜百出,例如:
4)生日雪人甜品竟然寫錯名囉!仲好意思收我22蚊寫字費!
其實仲有好多野,太鎖碎。
-----
仲多次令我生日嘅朋友失望。