2005-05-31
星期六(29/05/2005)晚兩個人行到10點幾好肚餓, 響荃灣廣場0既食肆又收得八八九九, 轉出條街就見到呢間滇園, 見佢個樣都好似幾好坐, 就諗住試下啦.我自己就要砂鍋豆腐丸子米線配芒果綠茶.先講個飲品. 佢係台式0既飲品, 唔係話有咩特別, 不過32蚊個餐, 有台式飲品做餐茶(所有飲品任揀), 又確係有d驚喜. 個砂鍋豆腐丸子米線幾好味, 米線彈牙, 湯底夠味, 惟個豆腐丸子鹹得滯, 要扣分. 所謂豆腐丸子, 即係豬肉同豆腐琢成0既丸子, 都幾得意. 最重要係個湯真係夠熱, 我都講過我出名食野慢, 而個湯底真係到食完個湯都仲係熱, 好野.男友呢, 就要0左普普通通0既咖哩雞扒飯餐, $28, 同樣飲品任揀, 真係抵食. 呢個我無試食, 俾唔到comments, 不過我見d飯唔夠熱就基本上無興趣試啦(男友話味道都ok). 後來見前面果檯有人投訴話d米生, 佢地就停0左供應飯類喇. 唔, 就係咁我又扣0左多少分,總體0黎講我都會話呢處米線係食得過, 不妨試下.
總體0黎講我都會話呢處米線係食得過, 不妨試下.