2020-02-02
砂煲兄弟 (荃灣) 餐廳唔算細,環境幾靚,有比心機裝修過下,復古味濃。餐廳主打香港味道,不乏創意料理,例如有比較新派嘅煲仔飯。仲做緊主餐牌優惠滑雞煲仔飯雞件好滑!食到最後有飯焦,好香又唔燶香脆黏牙,即刻又加分慢煮火焰牛柳一開始店員先點火,令整個菜置身火焰當中以保持溫度。慢煮既肉質係超級超級稔,入口即溶配上少少既黑椒汁,簡簡單單已經成為一碟好餸!肉質嫩滑,喜歡吃牛的值得一試。黑椒蘋果牛柳粒平時食開薯仔牛柳粒 但原來蘋果粒一樣襯 蘋果既酸甜味反而為平凡既黑椒味更反不同既層次!蘋果比起平時既薯仔更為爽脆,增加口感!透心涼紅豆冰凍奶茶都幾大杯,紅豆夠哂多,一早煲好備用,所以紅豆的口感也都被煲到十分之軟腍,不用再咀嚼太多下,紅豆已經被我嚼爛。連帶奶茶的味道也變得很甜唔錯!新派款式,啱哂一家大細食,性價比唔錯。
滑雞煲仔飯
雞件好滑!食到最後有飯焦,好香又唔燶香脆黏牙,即刻又加分
慢煮火焰牛柳
黑椒蘋果牛柳粒
透心涼紅豆冰凍奶茶
新派款式,啱哂一家大細食,性價比唔錯。