2021-03-27 177 浏览
之前朋友介紹過呢間嘅午市既omakase 性價比高,仲讚師傅細心,食材又新鮮。今次我夜晚去到就試咗晚市omakase,果然有驚喜,食得好盡興。釧 Kushiro: $1380師傅介紹呢一個係廣田灣真蠔,都算幾厚肉,加上師傅嘅調味啱啱好令到本身嘅海水味冇咁鹹。呢幾度前菜除咗有賣相,食落都好好食。水果蕃茄真係好清甜又多汁,至於沢蟹炸得好香脆。秋刀魚壽司非常之新鮮。呢件大拖羅壽司即使冇炙燒過,但都幾肥美,加上竹炭鹽令到件壽司更加出色。呢一個金目鯛壽司可以係話8件壽司入面其中我最鍾意嘅一件,火炙過之後好香,入口嗰一下,啲油脂簡直係口中大爆發,相當肥美。白子茶碗蒸,白子食落去非常軟滑,連埋蛋食更加帶出佢嘅鮮味。成晚食得非常之開心,朋友果然冇介紹錯,晚市都一樣咁正。

釧 Kushiro: $1380

秋刀魚壽司非常之新鮮。

白子茶碗蒸,白子食落去非常軟滑,連埋蛋食更加帶出佢嘅鮮味。

成晚食得非常之開心,朋友果然冇介紹錯,晚市都一樣咁正。