一踏进这家餐厅,就觉得自己好似走入咗一个日本小街。🎐嘅氛围令人仿佛身处异国。首先嚟咗个石锅和牛蛋黄丼,热辣辣嘅石锅底下盖著满满嘅和牛片,焦香扑鼻,仲有个蛋黄,咁啱准确咁坐系中间,淋上嘅芝麻令整碗丼饭香上加香,好惹味。和牛嘅香味真系扑面而来,软滑得嚟肉质又好,粒粒分明嘅日本米,同佢地完美匹配,口感一流!再黎个辛口明太子稻庭冷乌冬,咬落去爽弹弹,微辣嘅明太子加埋爽口嘅乌冬,鲜味十足,冬乌香滑,食落又凉快,正!🍜点都唔可以错过个甜酸炸虾卷,外皮微脆,虾味浓郁得嚟唔油腻,秘制甜酸酱带点神秘嘅感觉,真系惹味到不得了。至于海鲜日式茶碗蒸,滑嫩得黎有惊喜,食落去真系有种温暖嘅感觉,海鲜鲜甜,每一啖都充满惊喜。最后个炸日本小权淮山鱼饼,外皮炸到刚刚好,入口即化,同淮山嘅结合真系入味!整体黎讲,呢度嘅食物,无论系卖相定系味道,都令人赞赏不已,绝对系黎呢边必试嘅好去处。👍