2016-04-09
同朋友食飯, 好友一早就book好呢間餐廳.餐廳地址有點不就腳, 搵左一輪先去到. 早知就約左好朋友一齊去.Book左6點的枱, 一去到就有位.因為時間有點早, 所以未見人流太多.而且可以挑選自己喜歡座位.不過到左7點左右, 人流超多的. 所以唔想去到先知無位, book定位係最穩陣.餐廳裝潢好有格調, 感覺好似外國酒吧感覺木質餐牌, 更顯檔次先來一杯 Mocktail, 我點嘅係士多啤梨味 HK$ 58飲落完全係士多啤梨沙冰, 味道很濃郁而且有新鮮果肉, 又不會太甜, 帶有微酸, 口味剛好, 飲完很開胃前菜點左Portobello Mushroom HK$ 58蘑菇尺寸很大, 上枱時見到有點傻眼.蘑菇中間放有煙肉, 面上鋪上白汁同芝士. 賣相十分吸引建議用刀叉食, 因為我直接咬落去時, 醬汁都流晒出黎整個蘑菇超JUICY的, 完全不會乾.蘑菇味淡, 配上味濃的白汁同芝士, 效果太夾啦.黑松露白汁長通粉 HK$ 118每次都抵擋唔到黑松露的獨特香味呢個白汁長通粉味道很不錯, 入口有濃濃黑松露香味而長通粉硬度很適中, 不會偏稔.不過多吃有點膩, 跟朋友share食就剛剛好泡菜雞柳漢堡 H
因為時間有點早, 所以未見人流太多.
而且可以挑選自己喜歡座位.
木質餐牌, 更顯檔次
飲落完全係士多啤梨沙冰, 味道很濃郁
蘑菇尺寸很大, 上枱時見到有點傻眼.
蘑菇中間放有煙肉, 面上鋪上白汁同芝士. 賣相十分吸引
建議用刀叉食, 因為我直接咬落去時, 醬汁都流晒出黎
整個蘑菇超JUICY的, 完全不會乾.
蘑菇味淡, 配上味濃的白汁同芝士, 效果太夾啦.
每次都抵擋唔到黑松露的獨特香味
呢個白汁長通粉味道很不錯, 入口有濃濃黑松露香味
而長通粉硬度很適中, 不會偏稔.
不過多吃有點膩, 跟朋友share食就剛剛好
傳統雞扒漢堡就食得多, 帶有韓國風味嘅泡菜漢堡就第一次食.
未食之前覺得個包又泡菜又菠蘿會唔會搞到味道好奇怪
不過食落又出奇地夾, 而且菠蘿的微酸可以中和漢堡的油膩感
食落有好層次感, 唔會只有泡菜味咁單調, 喜歡fusion菜的, 就要試下啦!