2023-06-17 297 浏览
神咁早陪完另一半去洗完牙,當然要去飲返杯咖啡。因為唔想去太遠嘅關係,所以就去咗荔枝角,搵到呢一間比較隱蔽嘅新開唔太耐嘅Coffee Shop “61E Coffee”。呢間Coffee Shop一入到去就會知道係用雀鳥森林做一個主題,始終香港地少人多,咖能夠做到好似內地嘅Coffee Shop可以好空曠去營造一個森林嘅空間,但自少”61E Coffee”樓底都高,所以就算環境唔大但個雀森主題都可以令到顧客係舒服。另外一點我覺得去Coffee Shop最重要嘅一點就係佢係無限時間,我成日會諗,如果飲杯咖啡都趕頭趕命,咁我點解唔去麥當勞飲呢?今朝因為未食早餐,所以就嗌多少少嘢黎食:1)americano ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)cappuccino ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)Big Brekkie ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)Scones with Cream Cheese and Jam ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡質素同埋食物都不俗。另一半話再唔飲杯Americano,睇啲嘢就會開始散😂佢嘅評價亦都係正面嘅。而杯cappuccino就拉花拉得好靚,唔捨得飲🥹🥹佢係咖啡味道比較濃啲啲

咖啡質素同埋食物都不俗。另一半話再唔飲杯Americano,睇啲嘢就會開始散😂佢嘅評價亦都係正面嘅。而杯cappuccino就拉花拉得好靚,唔捨得飲🥹🥹佢係咖啡味道比較濃啲啲,我個人覺得唔錯。反而個Big Brekkie就有少少反車,個酸種包另一半話個口感味道有少少奇怪,而最奇怪嘅係南瓜完全係無味,無咗南瓜應該有嘅味道,有啲神奇,其他煙三文魚同埋牛油果等等,其實都係來貨放上碟就得,無咩太大技巧。而個Scones同埋個Cream Cheese就唔錯,Scones嘅奶香牛油香都好出眾,而個Cream Cheese好味得黎又唔會太膩,最後淨返嘅沙律都用Cream Cheese黎食,唔好嘥。🤣

最後埋單大約$186,呢間佢其中一個賣點就係佢係有套餐嗌,而唔係飲品要另外嗌,亦唔需要加一服務費。所以如果想試下新嘢嘅,可以荔枝角嘅”61E Coffee”,性價比個人黎講覺得唔錯。
2023-06-11
$90 (早餐)