2010-05-11
我住係附近,五十嵐啱啱開張果陣D服務衛生食物都唔錯,不過之後衛生同服務質素不斷下降,我阿爸話佢食完五十嵐d野次次肚痛(我可能身體比較好,我冇事) 我有半年冇去食過。今日我比次機會佢。首先,成個場得一個侍應,我舉左好耐手都冇人見到我要落單,直至我企起身,個經理啱啱經過門口見到我,個經理先幫我落order。其實我一入門口,見到換左個經理,期望會有好既轉變,結果失望第一次。我向個經理反映太少侍應,佢話而人客比較少,d侍應去左食飯。我覺得侍應係要食飯,但係都唔應該影響到服務質素,少到得一個侍應,管理有問題。個經理同我落完單之後,個侍應先走過黎問我係唔係要落單。我話我落左單,佢就去執隔離臺,佢手腳好慢。我見到佢個牌淨係寫「侍應生」三個字,應該係新黎。我叫左碗豬軟骨拉麵加杯特飲珍珠奶茶。碗拉麵由二十三蚊加到去二十五蚊,餐飲轉特飲由加六蚊變到加八蚊。不過凍飲太多大粒冰既情況有改善,我以為我今次唔記得左叫少冰實賴野,嚇得我。碗豬軟骨拉麵味道唔錯,不過其中一舊豬軟骨咬到打渣,同唔多食到軟骨,淨係食到豬肉。我大概食到一半,其他侍應先落場。食完比錢,好奇問個經理個侍應(手腳慢果個)叫咩名,因為淨係得佢個牌冇
我大概食到一半,其他侍應先落場。
食完比錢,好奇問個經理個侍應(手腳慢果個)叫咩名,因為淨係得佢個牌冇名,個經理一開始冇答我,而係先問我係唔係想投訴佢,我再問同一條問題第二次佢先肯答我,仲同我講,佢新黎架,比次機會佢啦。
如果哩間五十嵐一兩年後仲係度既話,我會比多次機會佢。