2017-12-31 96 浏览
今日約左朋友睇戲,睇戲之前食左勁多野呢;因為睇5點40的場次,睇完出黎都8點。又怕小朋友會餓,但太早又食唔到晚飯。結果我地行過Godiva有買一送一雪糕就食,跟住又去左Jco度食東甩,睇戲又食住爆谷;所以睇完戲都唔係十分之餓。本來想行多幾間,睇下食乜好,但小朋友行過The Point又話要食佢既Pizza;就係咁又去左The Point度食啦。雖然話The Point係幾好食,但係呢,依個小朋友次次見都要食Pizza,雖然我都鍾意食Pizza,但我都真係想食下其他野。可能因為今日都晏,見佢都坐滿,只有出面重有2,3張有傘既枱冇人坐;一開始叫我地等位,都冇意開埋果個Area比我地的。但等左5分鐘左右,又有人黎等位,咁就有個侍應問我地坐出面好唔好;唔駛再等就當然好啦。不過坐落真係麻麻,張枱中間有枝野,枱又唔係大,坐左4個人,4份餐具,其實真係冇乜地方可以上菜,每黎一碟我地都要執一次位。而且坐出面冇人理,叫湛水冇人理,叫埋單都冇人理;最後要叫小朋友行入餐廳叫人出黎。好似孤兒咁,咁好心就唔好係出面整個Area啦,出番商場做第二D野好過啦。上次叫左個巴馬火腿無花果Pizza,小朋友麻麻地,所以除

辣肉腸Pizza
上次叫左個巴馬火腿無花果Pizza,小朋友麻麻地,所以除左巴馬火腿無花果Pizza(唔記得影相);我地重叫左個最傳統簡單的辣肉腸Pizza。講真,依間野既Pizza真係唔錯。
4 Cheese Mac
除左依個4 Cheese Mac,重叫左松露Mac(又唔記得影相);本來我以為小朋友鍾意食芝士,會鍾意食4 Cheese Mac多D,因之前果次都食過松露Mac,我自己覺得有少少太鹹。但結果,小朋友係鍾意食松露Mac多D喎。

今日因為之前真係食左好多野,所以只係叫左2個Pizza同2個Mac;完全冇叫甜品果D,本來一坐底小朋友都有話甜品架,但食完最後都係放棄,因為太飽了。

雖然,我有機會都會想黎,但真係希望,下次朋友黎食時,唔好再食The Point啦。將軍澳近期都開左好多新食店,我想間間都試下架。
2017-12-28
辣肉腸Pizza