今日趁唔落雨🌧️,小妹去左尖沙咀到買日用需品同護膚品, 臨走之前見到d蛋糕仔🎂好吸引😍, 本來想自私食, 但又諗起屋企人都好耐無出去食好西於是就買d番屋企開心❤share😊日本完熟蜜瓜蛋糕🍈見到<期間限定>E四隻字就好似中左毒咁🤣🤣🤣仲要係日本蜜瓜, 已經深深被吸引😍🤤, 蜜瓜爽甜又多汁, 朱古力名牌🍫比一般蛋糕店做得更重朱古力味,而小妹最中意就係切開中間嘅特色奶油,滑得嚟質感好厚而且極重忌廉甜味!日本白桃蛋糕🍑基本上奶油同日本元熟蜜瓜一樣, 白桃味極濃又多汁桃汁同忌廉融合埋一齊, 多左種桃香同酸甜嘅感覺!香濃開心果蛋糕一個好有特色嘅蛋糕🎂, 蛋糕入面夾雜左好多開心果碎, 好重開心果香, 幾有口感, 加埋香滑嘅忌廉, 味道唔錯!日本柚子蛋糕🍊比起一般生果蛋糕不同,頂層用左士多啤梨, 藍苺,紅桑子等酸味較重的生果襯托整個蛋糕🎂, 柚子味清新爽口,加上以上生果唔會太甜蓋過左個柚子味, 反而令柚子獨有嘅嘅酸甜味更突出!

日本完熟蜜瓜蛋糕🍈

日本白桃蛋糕🍑
基本上奶油同日本元熟蜜瓜一樣, 白桃味極濃又多汁
桃汁同忌廉融合埋一齊, 多左種桃香同酸甜嘅感覺!

香濃開心果蛋糕

日本柚子蛋糕🍊