餐厅: HABITŪ table (美麗華廣場1期)
资讯:

2012-08-21 96 浏览
之前同朋友讲过想食caffè HABITŪ既精选甜品拼盘,今日终于有机会一试,下午两点左右已经到达目的地,店内人流唔多,得小猫三四只,唔洗等位就可以入座~等左十五分钟左右个拼盘就到左!一共有八款小食。-Cheese Cake好浓郁既芝士味,好甜,个Cake整得好密实,好味!-Chocolate brownie第一次食过啲咁难食既brownie,同朋友一致应同只味好似老婆饼!而且系甜到好离谱,好难食呀!-Cookie + Vanilla ice cream无咩特别,同平时食到既味道一样。-Strawberry + Chocolate sauce粒士多啤利酸到喊!-pudding几好食!几重奶味,而且好滑,加埋啲红色既汁黎食真系一流~-杏仁饼 + 野莓(?)粒莓酸到喊,个杏仁饼甜到喊,两样野加埋一齐黎食个味觉效果又真系几得意既~不过唔系我口味啰!-蛋挞(?)唔知咩黎,个样似蛋挞,但完全唔系蛋挞既味,而且口感仲要怪怪地,佢上面有层cream咁既野,真系好难食...-Tiramisu成个盘最好食我谂系呢个~好creamy好有口感,味道适中唔太甜!可惜系最后先食佢,所以个人已经好饱!食唔哂呀呢一
之前同朋友讲过想食caffè HABITŪ既精选甜品拼盘,
今日终于有机会一试,下午两点左右已经到达目的地,
店内人流唔多,得小猫三四只,唔洗等位就可以入座~

等左十五分钟左右个拼盘就到左!
一共有八款小食。

-Cheese Cake
好浓郁既芝士味,好甜,个Cake整得好密实,好味!

-Chocolate brownie
而且系甜到好离谱,好难食呀!

-Cookie + Vanilla ice cream
无咩特别,同平时食到既味道一样。

-Strawberry + Chocolate sauce
粒士多啤利酸到喊!

-pudding
几好食!几重奶味,而且好滑,加埋啲红色既汁黎食真系一流~

-杏仁饼 + 野莓(?)
不过唔系我口味啰!

-蛋挞(?)

-Tiramisu
可惜系最后先食佢,所以个人已经好饱!食唔哂呀

呢一餐食左个半钟左右~虽然佢写住系2~4人份量,但2个人食又真系饱得济,我同我朋友仲要食到最后食唔落添

不过呢个拼盘其实都系得个样~味道真系好一般!食一次就够lu
2012-08-17