2019-12-28
兩年前去過韓國旅行之後, 就無再去過✈️令我最深刻嘅韓式小食, 莫過於魚糕🍢Samjin Amook 喺K11 Musea開嘅時候已經想去, 而家見到北角匯都開左Samjin Amook, 咁近我返工, lunch即刻去試🤗🤗🤗佢地嘅原材料來自韓國, 係真.韓國魚糕黎架😍-♨️熱食方面有唔同口味嘅魚餅湯選擇🍲1️⃣店員會將熱湯加入高身杯2️⃣再放入魚餅整串魚餅都浸到熱湯, 又無咁容易倒瀉, 十分貼心👍🏻👍🏻記得趁熱食更有風味😙-依間韓國魚糕專門店除左招牌傳統韓式魚糕, 其他魚糕串嘅款式亦十分多🤩店舖採取自助形式, 夾好拎去cashier 比錢就可以~~-🔸小年糕魚丸卷🔸香腸年糕魚餅棒🔸爽口魚糕包住煙韌年糕, 口感一流🤤而香腸年糕魚餅棒就有埋魚糕包腸仔, 淋上微辣惹味醬汁, 推介⚠️-🔸甘薯奶酪棒魚餅🔸一口魚餅(香甜味)🔸依2️⃣款魚糕串都係甜甜地, 味道好得意, 唔錯😆-🔸夾心黃金魚球🔸有唔同口味選擇, 我試嘅🧀芝士口味同🥩韓式烤肉口味都好新鮮, 外層脆, 內層係魚蓉包住配料, 正❗️-店內有少量座位提供, 仲有微波爐可以叮返熱魚糕串架💕
令我最深刻嘅韓式小食, 莫過於魚糕🍢
佢地嘅原材料來自韓國, 係真.韓國魚糕黎架😍
♨️熱食方面有唔同口味嘅魚餅湯選擇🍲
1️⃣店員會將熱湯加入高身杯
2️⃣再放入魚餅
整串魚餅都浸到熱湯, 又無咁容易倒瀉, 十分貼心👍🏻👍🏻
記得趁熱食更有風味😙
店舖採取自助形式, 夾好拎去cashier 比錢就可以~~
🔸小年糕魚丸卷🔸香腸年糕魚餅棒🔸
爽口魚糕包住煙韌年糕, 口感一流🤤
🔸甘薯奶酪棒魚餅🔸一口魚餅(香甜味)🔸
依2️⃣款魚糕串都係甜甜地, 味道好得意, 唔錯😆
🔸夾心黃金魚球🔸
店內有少量座位提供, 仲有微波爐可以叮返熱魚糕串架💕