2025-05-19
同朋友黎食晚餐,分別叫左兩個前菜同三個意粉share。概括黎講,真系好一般,重點既手工意粉唔彈牙,麵糰粉感過重,形容需要“一位難求”既情況,有點牽強。$148 (& +10% service charge) 既Wagyu Beef Tartare,牛味頗足,味道清新;但係以呢個價位黎講,呢個“牛肉他他”既牛肉佔比感覺只有一半;而另外一半系芹菜頭以及其他佐料,略感喧賓奪主,亦覺性價比偏低。個人比較喜歡另外一個appetizer: Burrata with Fig Mostada。配搭無花果醬同開心果碎後好夾。整體感覺好清新。是次挑選既三款意粉裡面,個人認為呢個比較出色:Nduja。味道帶香辣,非常開胃。但配料只有肉碎既同時,定價為$188 (& +10% service charge),溢價實屬過高,簡單黎講,“無料”。另外呢味Lamb Shoulder Festonati,粉團感過重,而且醬汁感覺似“倒汗水”。整體好似豬腸粉既菜式,個人唔識欣賞。Pesto Cappello da Cuoco 中規中矩。無特別評價。
Pesto Cappello da Cuoco 中規中矩。
無特別評價。