2015-05-07
- 先題外話 不知為何 突然喜歡上打食評haha.- 今天又和朋友到兆萬食放題- 今天也是一如以往 係兆萬下面拎傳單- (Ps , 又見到上次呃左我上去好煩果條女)- 今次理都冇理佢 只係佢一比我 我就話食過唔食- 跟住 都係好多間放題既人走埋黎我同我個fd到- 最後比十樓 和味館 一個靚仔 哄左上去- 很有禮貌 問乜都答( ps 因為同個fd 唔想又中伏 就乜都問)- 個靚仔帶到我地上去 就安排我同個fd 坐4人位 (很好 很好) - 一開始當然先叫剌身 ( 7點 黃金時段有海膽送正)- 不到5分鐘 就到啦個剌身 海膽比想像中也算大- 剌身 三文魚 油甘魚 都好好食 榮螺 甜蝦 海膽 也不錯- 壽司也不錯哦 火炙三文魚 是推介的 點了2次 - 其實選擇佢有一個原因是因為和味館 有4個國家野食 (中日越泰)- 越南野食 推介 大家可試試牛油雞翼 很特別也好好味- 泰國野 一定要食佢既泰式生蝦 一定係別食 (平時 係出面食都好貴)難得任食生蝦 今日真係食左好多 好開心^^- 金不(換)炒蜆 也叫了2次 這個很入味- 燒波蘿 也是食到停唔到口 好甜 好開胃- 最後最後 這間和味館 連羊架
- 今天又和朋友到兆萬食放題
- 今天也是一如以往 係兆萬下面拎傳單
- (Ps , 又見到上次呃左我上去好煩果條女)
- 今次理都冇理佢 只係佢一比我 我就話食過唔食
- 跟住 都係好多間放題既人走埋黎我同我個fd到
- 最後比十樓 和味館 一個靚仔 哄左上去
- 一開始當然先叫剌身 ( 7點 黃金時段有海膽送正)
- 不到5分鐘 就到啦個剌身 海膽比想像中也算大
- 壽司也不錯哦 火炙三文魚 是推介的 點了2次
- 越南野食 推介 大家可試試牛油雞翼 很特別也好好味
難得任食生蝦 今日真係食左好多 好開心^^
- 金不(換)炒蜆 也叫了2次 這個很入味
- 燒波蘿 也是食到停唔到口 好甜 好開胃
- 最後最後 這間和味館 連羊架 也有得吃 (真的意想不到放題也可以吃到)
羊架燒到幾好 不會太so 也不會太油 值得一試
- 甜品食了各2個 3.6牛乳和木糠 (其實這間甜品每人最多只可以點兩個)
但幸好下面傳單個個靚仔比我同個fd可以任食
- 說實話 打食評的時候先知到都幾多負評
- 但個人言而 環境 服務 食物 我都覺得很不錯
- 另外 服務生(都係下面傳單個個靚仔) 主動問有冇野未到各樣 (ps食過好多放題好小見會有服務生會主動問) 當然其他樓面也不錯
- 所以都要係到讚下佢 傳單個個靚仔 帶客上黎都會問下^^
- 加上一位 $169這個 價錢 有海膽 有羊架 有生蝦 我覺得真心值這個價錢
- 下次一定會再同d朋友仔去食 也會推介朋友去
题外话/补充资料:
下面傳單個個靚仔 幾好人 幾好禮貌 下次去到大家可以留意下
(ps 問下佢有冇甜品任食都好haha)